Луцька єврейська громада хоче подати в суд на Гунчика

21
12
Луцька єврейська громада хоче подати в суд на Гунчика
Луцька єврейська громада готує позов до суду на голову Волинської ОДА Володимира Гунчика. Євреї не хочуть, щоб передача синагоги у користування відбувалася на конкурсній основі.

На їхню думку губернатор повинен видати розпорядження про передачу синагоги у користування єврейській громаді, як це відбувалось із християнськими храмами після розпаду СРСР, - йдеться у сюжеті "12 каналу".


У планах євреїв облаштувати там музей юдаїзму, також проводити спільні зустрічі.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року суд зобов’язав колишнього орендаря – спортклуб «Динамо» звільнити приміщення через порушення умов договору. Балансоутримувач синагоги – історико-культурний заповідник «Старий Луцьк» одразу почав шукати нового користувача.

Але, кажуть, передавати синагогу будуть лише через конкурс, який проводить фонд держмайна України. Необхідні для цього документи уже надіслали у міністерство культури.

Поки у синагозі кілька разів у тиждень займаються діти із спортклубу «Динамо». Представники заповідника кажуть, дозволили тільки тому, що найменшим спортсменам поки не підшукали іншого місця для уроків. Але так буде тільки до весни, а потім сподіваються уже на те, що відбудеться конкурс і на території порядкуватиме новий орендар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову Палиця мутить і людей підбурює! Ну ніяк не заспокоїться!!!
Відповісти
Жиди ніколи не дадуть ні копійки на ремонт і музей усе повинні зробити гої тобто українці
Відповісти
не має Палиця до цього ніякого відношення, ця громада співпрацює з американським посольством.
Відповісти
Вже дофіга амерука накерувала в Україні
Відповісти
Вони не керують, а підтримують. Ви зайдіть в середину, там жах, З 79 року там нііудеїв ні америкух.
Відповісти
Тобто, якщо іде співпраця неурядової організації з іншою державою напряму, - то діяльністю цієї організації мусить займатись СБУ?
Відповісти
Переладуть, будівлю знесуть і висотку вальнуть - як вам така схема?
Відповісти
Ну це дійсно синагога. Нічого не маю за євреїв, але дійсно - це їхня культова споруда.
Відповісти
Гунчик зі своїми не може порозумітися?
Відповісти
Конкурс діло дивне в цій справі
Якби було у місті дві громади єверйські то тоді було б доцільно його проводити . а так у будь якому випадку кому б не передали будівлю ( окрім єврейської общини) буде той самий результат що і з динамо
Відповісти
Так їх якраз дві і є. Одні - прогресивного іудаїзму, а друга (ті, що віджали "Динамо") - хабадники. Перші ще нічого, а другі - досить небезпечні
Відповісти
Хабадники у місті існують 18 років, яку небезпеку вони тобі принесли? Історично хабадники тут були і до 39 року, на відміну від прогресивних сектантів. Несвічевській ребе(загинув під час холокосту) -це гілка хабадників. Не живіь міфами, хто хоче знати історію, той йде в архів, там достатньо матеріалу.
Відповісти
А чого ти вказуєш, чим мені жити? Я так само кажу тобі - не живи минулим. Що було - те загуло
Відповісти
Гунчик чує кончину, хоче увірвати
Відповісти
Динамівці прийняли одну стіну-все було розгромлено після війни.Вони власноруч і за власні кошти відбудовували все.Їм на сьогодні ніхто ніякі кошти не віддавав.Тренери Динамо підняли своїх учнів до олімпійського рівня.А що тепер?Дітей на вулицю?Масонська влада,як хоче,так і робить. Їм начхати на дітей-нехай,де хочуть,там і тиняються,хоч по притонах. Не в інтересах держави ростити здорову спортивну націю.
Ну добре, хочете Ви ту синагогу-беріть , тільки надайте приміщення спортсменам.Чи нам тільки Спорт лайф у Палиці вистачає?До речі,в Динамо дітки займались безкоштовно,а не купували абонементи по 5000грн
Відповісти
Та розвалять ортодокси те чудо і побудують висотку на її місці. Того і хочуть віджати без конкурсу. А будівля - власність держави. Тому єврейські "хотелки" - порушення закону. Хочуть синагогу - хай, як штунди - куплять землю і побудують собі церкву. Але де ж - треба попрацювати, а тут - готове доглянуте приміщення і не гріх його віджати. Як би питання про передачу майна громаді ставили б правонаступники (нащадки тих, хто будував і оплачував будівництво) - ну можна було б вести мову. А тут раптом десь в Луцьку взялась ще одна єврейська громада і качає права. А чиновники мовчать і потакають - бо не хочуть з євреями зв'язуватись - бо знають, що головняка потім необерешся ( пришиють антисемітизм, антихолокосткізм, міжнародну і міжконфесійну ворожнечу). А може- просто бабла хапнули? Хоча - ні. Іудеї люблять все виканючувати
Відповісти
Ця громада і є правонаступником, всі документи подані в
ОДА. Тому і просить надати їй у використання будівлю.4 єврейські культові споруди включені в 1993 до передачі ортодоксальній єврейській громаді, не передана жодна. Будівля Великої синагогі і решта знищеного єврейського майна, були включена в збиткі нанесені Німетченою СРСР, і за її відбудову заплатили німці і відбудувував СРСР. Динамо на ті часи не могло відбудовувати нічого, а просто використовувало надане майно. Громада не десь взялася,а існує 18 років
Відповісти
Раз відновили німці, то хай там кромберг проводки мотає - буде більше користі для міста
Відповісти
Ви звідки можете знати,що було?Я особисто знала Макаренка Вадима,який був директором у ті часи,так він своїми руками все робив.Динамо все робило там за свої кошти .Є документи,які свідчать,в якому стані прийняли той об'єкт. Ті замки взагалі тоді влада хотіла підірвати,тоді вже піротехніки призжали. Ви пишете нісенітниці,бо нічого у тому не тямите
Відповісти
Це Ви про що? Кому відповідь?
Відповісти
Згідний. Якщо забирають то нехай щось дадуть натомість. Це буде справедливо. Молитись можна і на вулиці. А ось займатись не завжди.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні