У Німеччині біля синагоги на студента-єврея напав чоловік з лопатою

1
4
У Німеччині біля синагоги на студента-єврея напав чоловік з лопатою
У Гамбурзі, що на півночі Німеччини, на 26-річного студента-єврея напав уродженець Казахстану, коли хлопець входив до синагоги.

Як пише BBC, інцидент стався 4 жовтня. Чоловік неодноразово вдарив студента лопатою по голові, його шпиталізували із серйозними травмами.

Поліція заарештувала підозрюваного і підтвердила, що розслідує справу як замах на вбивство з антисемітськими намірами. За словами правоохоронців, 29-річний підозрюваний був одягнений у військову форму, а в його кишені була намальована від руки свастика.

Киргизське бюро "Радіо Свободи" уточнило, що нападником є громадянин Німеччини з "казахським корінням".

У поліції заявили, що підозрюваного затримали офіцери, які охороняли синагогу, і той перебував у розгубленому стані під час арешту. У прокуратурі додали, що справа розслідується як "замах на вбивство з тяжкими тілесними ушкодженнями". Міністерка юстиції Німеччини Крістін Ламбрехт засудила напад.

"Ненависть до євреїв — ганьба для нашої країни", — сказала вона.

У вересні канцлерка Німеччини Ангела Меркель попередила про зростання антисемітизму. В останні роки там почастішали злочини на цьому ґрунті, зокрема, минулоріч було зафіксовано 2032 антисемітських злочини. Тоді ж комісар уряду Німеччини з антисемітизму закликав євреїв уникати носіння тюбетейок в громадських місцях. У Німеччині проживає трете за величиною єврейське населення в Західній Європі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все логічно, чомусь не здивований
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні