Сила слова: школу на Горохівщині передумали закривати

0
3
Сила слова: школу на Горохівщині передумали закривати
Школу в селі Мислині на Горохівщині таки не закриють: відповідне рішення прийняли на екстреній позачерговій сесії райради 31 серпня.

Як ми повідомляли, напередодні Першого вересня батьків школярів Мислинівської ЗОШ І-ІІ ст. чиновники приголомшили новиною: через те, що одна сім'я вирішила віддати дітей до іншого навчального закладу, їхню школу вирішили закрити.

Відтак батьки забили на сполох. За день до початку навчального року вони мали вирішувати, до якого з сусідніх сіл зрештою ходитимуть "за наукою" їхні діти.

Як пояснив "Волинь24" головний освітянин району Віктор Білик, влада змушена приймати таке рішення: малокомплектні навчальні заклади, кількість у чнів у яких сягає менша 25-ти не будуть отримувати фінансування за рахунок освітньої субвенції. А коштів у районному бюджеті - недостатньо, щоб утримувати школу.

Саме тому 31-го серпня й скликали позачергову сесію районної ради.

Резонанс все-таки змусив обранців до пошуку виходу із ситуації. Під час сесії районної ради прийняли рішення залишити школу у Мислинях на рік. Фінансувати навчальний заклад планують коштом районного бюджету.

Нагадаємо: торік на Горохівщині припинили існування чотири школи, цьогоріч - п'ять.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні