«Ідея з нічною маршруткою хороша, але фантастична», - заступник луцького мера

0
3
«Ідея з нічною маршруткою хороша, але фантастична», - заступник луцького мера
У Луцьку маршрутки не доїжджають до деяких районів міста, бо це невигідно перевізникам.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів заступник луцького міського голови Сергій Григоренко.

Заступник мера пояснив, що маршрутки не доїжджають до таких вулиць, як Ківерцівська та Чернишевського, попри численні звернення громадян, бо цього не хочуть самі перевізники.

«Люди звертаються постійно, але, якщо їх там є 100-120, то можна зранку пустити один-два рейси і ввечері стільки ж, а вдень? Потрібно розуміти, що перевізник буде їздити там, де є рентабельність. Я теж хочу, щоб маршрутка була під кожним будинком, але ж це нереально!», - наголосив посадовець.

Також з його слів, «хорошою, але фантастичною» є ідея про запуск нічної маршрутки, мовляв перевізник не захоче пускати маршрутку для 30 людей, яких раз за ніч привозить потяг з Києва.

«Додатковий маршрут – це ж водії, транспорт, обслуговування, база. В багатьох випадках це просто нереально. Ключове питання тут – пасажиропотік, який забезпечує перевізнику мінімальний дохід. Якщо нема пасажиропотоку, нема й маршруту», - додав Сергій Григоренко.

Він зауважив, що міська рада неодноразово оголошувала конкурси на створення нових маршрутів, однак перевізники навіть не захотіли подати свої кандидатури на участь у них.

Втім, чиновник каже, що частково це питання все ж вирішується. Зокрема, нещодавно було відкрито маршрут №33, який сполучає вулицю Дубнівську з Лідавською. Також нова маршрутка їздить вулицею Карпенка-Карого, тому зі слів заступника міського голови, частково вона полегшує життя й мешканцям Ківерцівської, яким залишається пройти 100-150 метрів до зупинки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні