Яке майбутнє скандальної обкомівської дачі

0
6
Яке майбутнє скандальної обкомівської дачі
У Луцькому медколеджі все ще сподіваються, що зможуть реконструювати обкомівську дачу "Круча" під новий навчальний корпус.

Про це "Волинь24" розповіла директор коледжу Аліса Хмелькова.

"Ми двічі подавали документи, щоб на реконструкцію колишнього обкомівського маєтку під навчальний корпус, передбачили гроші з фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування. У 2016-му це не вдалося. Щодо 2017-го, то ми все ще сподіваємося", - зазначає Аліса Ігорівна.

Нині скандальна споруда знаходиться на балансі коледжу. Свого часу вона була передана йому саме з метою облаштування у стінах вже аварійного готелю навчально-лабораторного корпусу.

Із фонду регіонального розвитку на її реконструкцію у 2017 році просили передбачити більше 10-ти мільйонів державних грошей. Понад мільйон - фінансування з місцевого бюджету.

"Усі мови конкурси ми виконали. Документи підготували. Зауважень не було. Тому чекаємо. Але розуміємо, що в державі є й багато інших проблем.

Архітектори підготували проект реконструкції цього приміщення. Вона наразі справді - в жахливому стані. Повністю відрізане від водлопостачання, теплопостачання, тощо. Нам же цікава не тільки споруда, а й територія. Студенти-фармацевти могли б там вирощувати лікарські трави, щоб їх потім заготовляти.

За рівнем підготовки наш заклад - один із найкращих в Україні, хотілося б мати і найкращі умови. Крім того, ми відкрили відділення післядипломної освіти для молодших медичних (фармацевтичних) спеціалістів, це 2300 людей на рік. А відтак дуже потребуємо великої аудиторії, що дало б змогу економити на оплаті роботи лекторів", - каже директор коледжу.

Про долю споруди колишнього компартійного готелю у Луцьку читайте у статті Олени ЛІВІЦЬКОЇ "Круча: привид волинського обкому. МАЙНО СОВДЕПУ".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні