Освіта, медицина, дороги: скільки й на що піде з державного бюджету

0
6
Освіта, медицина, дороги: скільки й на що піде з державного бюджету
Народний депутат України від 20 виборчого округу В'ячеслав Рубльов розповів про основні цифри, які будуть в державному бюджеті.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

В'ячеслав Рубльов зазначив, що це перше читання головного фінансового документу країни і він ще буде уточнюватися та змінюватись.

Народний депутат пише, що в головному фінансовому документі передбачено, що ВВП зростає на 3,3%.

«На національну безпеку й оборону в бюджеті заклали 245 млрд. грн. Це дуже велика цифра, але ми країна, яка перебуває в стані війни і повинні піклуватись про нашу безпеку.

На фінансування освіти – 136,4 млрд. грн. Сюди входить і освітня субвенція, фінансування нової української школи та інклюзивної освіти, і заклади вищої освіти. До слова, вперше передбачено 300 млн. грн. на фонд розвитку вищої освіти.

На охорону здоров’я передбачаємо 108 млрд. грн., що більше ніж в бюджеті 2019 року. В цю цифру входить первинна та екстрена медицина, формування вторинної ланки медицини, програма «Доступні ліки».

В 2020 році нарешті 100% наших акцизів піде в дорожній фонд – це 74 млрд. грн., що на 19 млрд. грн. більше ніж в 2019 році. І якщо митна та податкові служби будуть гарно працювати, то сума, за яку ремонтуватимуть наші дороги буде рости.

Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) в 2020 році становитиме 9,5 млрд. грн. За ці кошти будуватимуть соціально-важливі об’єкти в регіонах України», – зазначив В'ячеслав Рубльов.

Він додав, що в бюджеті 2020 року є не тільки гарні цифри, які будуть іти на розвиток країни, але і величезні суми боргів, які Україна має віддати зовнішнім позичальникам. Це третина бюджету.

«У разі, якщо Верховна Рада прийме законопроект про легалізацію бурштину, то це будуть додаткові кошти, які народні депутати зможуть розподілити на охорону здоров’я, освіту та інші соціальні сфери», – зазначає В'ячеслав Рубльов.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні