На Волині масово голосують без паспортів, - спостерігачі

0
5
На Волині масово голосують без паспортів, - спостерігачі
На Волині у всіх районах 23-го виборчого округу масові випадки голосування виборців без паспортів.

Таку інформацію станом на 12:00 оприлюднила ОПОРА.

Спостерігачі ОПОРИ фіксують й інші порушення.

Зокрема, виявляють нові факти, коли члени комісії видають виборцям бюлетені без паспортів. Зокрема, йдеться про виборчі дільниці № 070557 (Погулянка Любешівського району) та № 070287 ( Котів Ківерцівського району).

З-поміж інших порушень: у селах Дубровиця Камінь-Каширського району (ДВК № 070221), та Лобна Любешівського району (ДВК № 070570) у приміщенні виборчої дільниці працюють тільки двоє члени комісії, інші пішли на обід.



Самі ж члени ДВК пояснюють таку ситуацію тим, що цієї кількості достатньо для роботи з виборцям, тому інші можуть відпочити.

У селі Жидичин Ківерцівського району (ДВК № 070296) виборці нарікають на те, що реальна адреса розміщення дільничної комісії не співпадає з тою, яка вказана у запрошеннях.



Спостерігачі ОПОРИ також повідомляють, що у Камені-Каширському члени ДВК № 070209 та ДВК № 070207 почали наперед підписуватись у контрольних талонах, що заборонено законом.

Нагадаємо, серед інших порушень, зафіксованих під час виборів 17 липня на Волині - порушення процедури в роботі ДВК та не зняті агітматеріали.

Довідка:

Відповідно до ч. 5 ст. 33 закону України «Про вибори народних депутатів», засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності більше половини членів комісії від складу цієї комісії.

Відповідно до цього ж Закону підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці. Документом, який підтверджує особу та громадянство України виборця на виборах депутатів є паспорт громадянина України.
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні