Вибори на Волині: є перші порушення

0
2
Вибори на Волині: є перші порушення
Спостерігачі під час проміжних виборів на 23 виборчому окрузі уже зафіксували такі порушення як видачу бюлетенів виборцям без пред’явлення паспортів, порушення процедури в роботі ДВК та не зняті агітматеріали.

Так, в селі Омельне Ківерцівського район на дільниці № 070316 члени ДВК видають виборцям бюлетені без пред’явлення паспортів, інформують в ОПОРІ.

На основі цього порушення спостерігач ОПОРИ склав відповідний акт.

Також у селі Прилісне Маневицького району (ДВК № 070703) та селі Галузія (ДВК №070670) є випадки, коли один і той самий член комісії видає виборцю бюлетень та працює із списком виборців.

Також, виявлено розміщення агітаційних матеріалів на електроопорах та зупинках громадського транспорту у багатьох населених пунктах 23-го виборчого округу.

Наприклад, у селі Карасин Маневицького району зафіксовано не зняту агітпродукцію Олександра Пирожика («Свобода»), Ігоря Рицка (самовисування), Людмили Кирди («Батьківщина»).

У селі Прилісне Ківерцівського району зафіксована агітпродукція Олександра Пирожика, Ігоря Рицка, Юрія Кулачека (Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Любові Балицької (самовисування).
У селищі Маневичі не знята агітпродукція Олександра Пирожика та Ігоря Рицка.

У Ківерцях виявили агітматеріали Ігоря Рицка, у селах Носовичі, Хорлупи та Котів Ківерцівського району – Олександра Пирожика.

Довідка

Відповідно до закону «Про вибори народних депутатів» підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці. Документом, який підтверджує особу та громадянство України виборця на виборах депутатів є паспорт громадянина України.

Закон каже, що при проведенні голосування на виборчій дільниці надають виборцю можливість проголосувати два члени дільничної виборчої комісії. Один член ДВК надає виборцю список для підпису; другий член у позначених місцях на контрольних талонах виборчих бюлетенів вписує своє прізвище, ініціали, розписується та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці.

Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування.

Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні