У селищі на Волині вимкнули вуличне освітлення через борги комунальників

1
3
У селищі на Волині вимкнули вуличне освітлення через борги комунальників
У селищі Іваничі вимкнули вуличне освітлення через борги Іваничівського виробничого управління житлово – комунального господарства.

Держава не відшкодувала Іваничівському ВУЖКГ близько 65-ти тисяч гривень за пільги та субсидії, і, таким чином, останнє заборгувало енергетикам за використану електроенергію, - пише "Буг".

Крайніми у цьому замкнутому колі залишилися жителі селища, яким Іваничівський РЕМ через борги комунального господарства відключив вуличне освітлення.

Станом на 15 лютого в Іваничівській філії ПАТ “Волиньобленерго” відключили від електропостачання 5 трансформаторних підстанцій які живлять електроенергію в мережах вуличного освітлення на території Іваничівської селищної ради.

Така ситуація спричинена передусім тому, що Іваничівське ВУЖКГ заборгувало майже 65 тисяч гривень за електроенергію. Передбачені на оплату підприємством послуг енергопостачання кошти з держбюджету затримались, а РЕМ, не отримавши відшкодування, вдався до єдиного можливого засобу впливу – відімкнув вуличне освітлення.

“Це правда, житлово-комунальне господарство не сплатило цих коштів. Бо станом на 15 лютого підприємство не отримало з держбюджету 317 тисяч гривень за пільги і субсидії, надані населенню.

Відповідно до розпорядчого документу про використання коштів за пільги та субсидії, комунальне господарство може їх витрачати тільки на оплату енергоносіїв, здійснювати платежі до держбюджету, але не може використовувати на виплату заробітної плати працівникам. Чомусь таке трактування.

Ще раз повторюсь, держава не відшкодувала надання пільг, тому у ВУЖКГ вчасно не оплатили послуги енергопостачання. Наша комуналка не настільки багата, щоб мати свої вільні обігові кошти, аби заплатити за них”, – пояснив ситуацію голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки чомусь вони не виключили центральні вулиці, а виключи саме район цукрового, бо ж там не люди живуть. Якщо така ситуація то вимикайте рівномірно кругом, ні врни тільки вирубачи світло на цукровому.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні