Вертаємося до комунізму, – волинські музейники про звільнення директора

45
11
 Вертаємося до комунізму, – волинські музейники про звільнення директора
На останній сесії Волинської обласної ради, 8 лютого, депутати планували призначити на посаду директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка – багаторічного очільника установи, в якого нещодавно закінчився контракт. Чоловік був єдиним кандидатом на цю посаду, його підтримали члени профільної комісії. Здавалося б – ще трохи і він знову законно займе своє крісло. До слова Анатолій Силюк очолював музей 26 років, а до цього був заступником директора.

Однак в останній момент щось пішло не так – обранці громади «передумали» і без жодних пояснень не призначили Анатолія Силюка на посаду директора музею. Заявили, мовляв потрібно провести новий конкурс.

Такий хід обурив працівників музею, а сам Анатолій Силюк від пережитого шоку потрапив до лікарні з гіпертонічним кризом. Подейкуть, що таке рішення депутати ухвалили неспроста, адже готують це місце для когось «зручнішого».

Тим часом колеги звільненого музейника переконують – кращого керівника їм і не треба.


САБОТАЖ ДЕПУТАТІВ АБО ЧОМУ ОБРАНЦІ ГРОМАДИ ПРОІГНОРУВАЛИ ПИТАННЯ

«Він як солдат, який пройшов пекло війни, був пораненим. Солдат, який повернувся додому, а йому кажуть, що він тут непотрібен», - провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Богдан Зек.

Чоловік каже, рішення, яке ухвалили депутати, повністю паралізувало роботу як Анатолія Силюка, так і всіх працівників музею. Більше того, щодня до установи приходять та телефонують люди, які не розуміють намірів влади та вкрай обурені вчинком депутатів.

«Як історик можу сказати, що ця ситуація під час сесії в історичному плані нагадує шкідництво, саботаж..», - коментує Богдан Зек.

Він додає, що в Інтернеті та серед працівників поширюється маса різних версій та підозр щодо того, чому так трапилось. Більшість сходяться на двох причинах.

«Перша – хтось хоче поставити замість нашого директора чиюсь довірену особу, слухняну людину, яка прийде на все готове та чітко буде виконувати вказівки «зверху», не займатиметься безпосередніми обов’язками. Друга – хтось просто позаздрив нашому директору, бо він багато зробив для держави, збагатив освіту, науку, культуру нашої області, а багатьом це просто не вдалося зробити. У нас є багато людей, які готові рвати на собі сорочку, але не всі вони готові працювати по 12 годин на добу», - пояснює припущення історик.

Дивує працівників музею та громадськість й те, що обранці громади проігнорували не лише рішення конкурсної комісії, але й рекомендаційні листи, які надіслали музейники із сусідніх міст та областей.

«НЕ КОЖЕН МОЖЕ ПОХИЗУВАТИСЯ ТАКИМИ ДОСЯГНЕННЯМИ»
Богдан Зек наполягає, що Анатолію Силюку вдалося об’єднати музейників, налагодити співпрацю між музеями, в тому числі з польськими, і білоруськими.

«Він посприяв розвитку наукових досліджень у нашому краї. Був одним із ініціаторів та організаторів циклу конференцій «Минуле і сучасне Волині і Полісся», а це 64 конференції. Якби було нормальне сприяння з боку влади, таких конференцій було проведено набагато більше. Але по кількості конференцій Волинська область займає практично перше місце в Україні. Не кожен керівник в області може цим похвалитися», - додає Богдан Зек.

Крім того музейник додає, що Анатолій Силюк доклав чимало зусиль, аби відбулася реконструкція та модернізація музею Волинської ікони, Луцького братства, картинної галереї, а також музеїв у Колодяжному та Затурцях. Богдан Зек згадує, як директор особисто шукав кошти та активізував громаду, аби вище перечисленні музеї були створені, діяли та функціонували належним чином.

«Коли хтось каже, що у Волинському краєзнавчому музеї немає ремонту, то він просто свідомо ігнорує роботу всіх музейних філіалів. На сьогодні Волинських краєзнавчий музей – це не лише приміщення на вулиці Шопена, 20. Це ще декілька філіалів із сучасним ремонтом, і ці музеї займають важливе місце у культурному середовищі», - зазначає музейник.

«Нам іншого не треба, ми іншого не приймемо», - головна хранителька Волинського краєзнавчого музею Наталія Юхимівна Пушкар.

Колеги Наталії Юхимівни називають її найбагатшою жінкою Волинської області, бо вона завідує усіма експонатами музею. Крім того жінка працює в Краєзнавчому музеї вже 52 роки.

Сама ж Наталія Юхимівна називає депутатів слугами народу і протестує проти їхнього рішення, мовляв іншого директора музейникам не потрібно.

«Ми підтримуємо нашого директора, не хочемо нікого іншого. У нас можуть бути до нього якісь претензії, але ці претензії лише в нас – в колективу, з якого він виріс. В Україні немає аналогів музеїв такого рівня, і це заслуга безпосередньо Анатолія Михайловича», - каже Наталія Юхимівна.

Музейниця розповідає, що разом із Анатолієм Силюком спеціально для воїнів АТО вони видали збірку творів Лесі Українки.

«Пам’ятаю, він покликав мене до себе і показав Біблію та Кобзар Шевченка і сказав, що хоче надрукувати збірник творів Українки не для продажу, а для тих, хто воює на Сході. Наступного дня я принесла йому зміст збірки, і разом ми видали 300 примірників книжки. Ми її не продавали, все відправили нашим захисникам», - розповідає головна хранителька музею.

«СКІЛЬКИ ЗМОЖЕМО, СТІЛЬКИ Й БУДЕМО ВОЮВАТИ»
Наталія Юхимівна каже, що музейна справа – це велике господарство, яким треба опікуватися. Йому потрібні ремонти, гроші, яких ніколи не вистачає.

«На таку мізерну зарплату і на такий великий об’єм роботи ніхто не піде. Якось в нас на екран вивели картинку нашого даху. Я знала, що він у нас дірявий, але коли придивилася, виявилось, що він, як решето», - коментує вона.

Жінка додає, що Анатолій Силюк завжди працює понад силу. Він самостійно шукає спонсорів, звертається до меценатів, а часто й використовує власні кошти.

«Він дуже часто купує книги за свої гроші і приносить їх в музей. Інший би розповідав, що ті гроші треба закласти у бюджет на наступний рік, а він, не думаючи, купує їх за свої гроші. Дякувати Богу у нас є хороший друг екс-депутат Верховної Ради Андрій Бондарчук. Саме його зусиллями та його кишенею постав музей Луцького братства, бо ж підтримки від влади не дочекаєшся. А Бондарчук не чекає вдячності й повернення коштів, він робить це, бо він Людина», - розповідає Наталія Юхимівна Пушкар.

«Ми повертаємося до часів комунізму», - старший науковий співробітник відділу природи Волинського краєзнавчого музею Оксана Гаврилюк

Оксана Гаврилюк не розуміє, чому обранці громади нехтують думкою та рішенням профільної комісії і чому хочуть нав’язати людям свої кадри.

«Ми йдемо до європейських цінностей, до демократії, проводимо декомунізацію… Але яка ж це декомунізація, коли думкою професійної комісії просто нехтують? Мені здається, що це шлях назад – до часів комунізму. Думка людей не враховується, а лише йде нав’язування зверху. Було б всім краще, якби влада прислуховувалася до думки людей», - каже музейниця.

«Ми вибираємо депутатів, а тому маємо право пропонувати й казати їм те, що хочемо ми. Вони зобов’язані йти на компроміс. Це наші обранці, і ми повинні боротися за свої права», - вважає жінка.

«Йдеш повз його кабінету, а його немає…» - наглядальниця Волинського краєзнавчого музею Марія Бондарук

Марія Бондарук працює у музеї ще з 1972 року. Вона каже, не пам’ятає часів, коли в музеї було настільки важко знаходитися, а все через те, що немає директора Анатолія Силюка.

«Знаєте, що дуже важливо? Те, що він не ставиться до наглядачів, як до нижчої ланки колективу. Я знаю його і в радості, і в горі. Він завжди з нами, і можу впевнено сказати, що кожен вважає його музейним батьком. Коли на душі геть погано – всі до нього. Дай Боже всім дожити до пенсії і мати такого керівника, якого маємо ми.

«Він з нуля створив цілу низку музеїв», - співробітник відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею Тарас Верба

Тарас працює у музеї лише 2 роки, а за музейними мірками, це дуже мало. Однак музейник знає, що Анатолій Силюк – вагома постать на Волині.

«Я не розумію рішення депутатів, оскільки в законодавстві не передбачено, що вони можуть не затвердити людину, яка виграла офіційний конкурс і пройшла відбір. Тут питання до влади, яка порушила закон, який сама ж написала», - коментує Тарас Верба.

«Той, хто будує добротний будинок, закладає міцний фундамент», - директор Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник

Олександр Мельник відносить себе до тих музейників, які недовго працюють у галузі, і тільки здобувають цей досвід. Директор не розуміє «закидів» влади про те, що у музеях не повинні працювати люди пенсійного віку.

«Мене дивує, що депутати напряму, неприховано кажуть, що пенсіонери не повинні працювати в музеї. Вони хочуть звільнити усіх досвідчених працівників музейної справи, тоді виникає наступне питання: від кого вчитися тим, хто нещодавно почав працювати?», - каже очільник Торчинського музею.

«Не секрет, що Анатолій Михайлович багато років працює в музеї. Але це не означає, що та енергія і той ентузіазм, з яким він підходив на початку своєї роботи, десь втрачається», - додає Олександр Мельник.

Зі слів музейника, Анатолій Силюк заклав великий фундамент для подальшої роботи Волинського краєзнавчого музею.

«Якщо зараз створюється якась конкуренція, то чому цей кандидат на посаду директора музею не пропонував свою програму розвитку музею? Якщо він є – то, будь ласка», - каже Олександр Мельник.

«Таких фанатів своєї справи більше, мабуть, немає», - заступник директора з господарської роботи Лариса Млинарська
Лариса Млинарська здивована рішенням депутатів, мовляв, як можна не затвердити на посаду людину, яка все своє життя та сили віддала справі.

«Колектив – це як живий організм, який мусить реагувати. В колективі його дуже поважають, а тому всіх шокував той факт, що Анатолію Михайловичу не продовжили контракт. Більше того, депутати зробили це без жодних пояснень. Якщо вони мали якість претензії до роботи, чи може якусь свою кандидатуру – треба було висловити це на комісіях або хоча б особисто Анатолію Михайловичу», - каже заступник директора з господарської роботи.

Пані Лариса вірить, що ця ситуація – прикре непорозуміння. Мовляв, депутати не знають музейної справи.

«Музейна робота – специфічна. Тут люди люблять роботу не за гроші, бо зарплати, відверто кажучи, мізерні. Музейники – фанати цієї справи. Думаю, тут присутнє таке поняття, як непорозуміння між двома гілками влади у нашій області», - додає Лариса Млинарська.

Вона вважає, що провідним краєзнавцям Волинської області потрібно поспілкуватися із депутатським корпусом, аби пояснити нюанси роботи музейників.

«Були «закиди», що у нас кадри старі працюють, але всі мусять розуміти, що молодь за три тисячі працювати не буде, молодь виїжджає за кордон. А за кордоном працюють краєзнавці лише старшого віку, бо професіоналами відразу не робляться. Тут потрібно пропрацювати не два й не три роки, і не так, щоб відразу після інституту, тут треба працювати тривалий час», - зазначила працівниця музею.

Анастасія КАЧИНА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це просто страх ця Пушкар ще щось говорить та їй уже 80 років там що будинок престарілих.Може пора давати молодим дорогу. Видно і там зарплата по к
По 15 тисяч,а як ідуть у відпустку то получать матеріалку,соціалку,а ще 4 доплати по 35 тисяч.У бібіліотекарів така зарплата.Там директор прлучає такі відпупускні і зарплату.А поліція,яка кожен день р зикує життям має 7 тисяч. Ось і звільняються.Ось чому в обморок падають так держаться за теплі крісла.Гнати в шию пенсіонерів,ядайте молодим працювати і одержувати таку зарплату за нізащо в бібліотеках куди ніхто не ходить.
Відповісти
Ваня, то ти мабуть Україну з Польщею сплутав. Подивись тарифні розряди - молодший науковий співробітник чистими на руки отримує 3 тисячі гривень. За таку зарплату тільки фанати працюють. З музейниками співпрацюю більше, а що там у бібліотеках робиться казати не берусь.
Відповісти
Не брешіть в Україні середня 7000 грн.
Відповісти
ваня-"розумака" не тільки Україну з Польщею сплутав, а й бібліотеку з музеєм. Поняття "зеленого" не має, що до чого, а й собі гавкотить щось. Чи може сам молодий, перспективний "роботяга" в музей на 3 тисячі хоче прийти?
Відповісти
Ваня, та таких як Юхимівна - пошукати. А про зарплату - ну, хто ж з порядних людей рахує чужі гроші. Може, влаштуєшся в музей, попрацюєш, поотримуєш ті мільйони - і ще й крутим спонсором музею станеш?
Відповісти
Потрібно давати дорогу молодим та креативним.
На посаді директора має бути молодий менеджер, керівник.
І підходи до музейної роботи будуть інші та зарплати більші.
Хватить триматися за крісла, потрібно мати повагу до себе та піти із честю...
Відповісти
На місцях мають бути професіонали пане. Вік не важливий. Якщо вже на те пішло: то до кого Ви підете в лікарню до молодого менеджера чи до досвідченого професіонала ?
Відповісти
Ми усі знаємо як ви звільняєте молодь нехай їдуть за кордон нема чого тут чекати і працювати за 70 доларів в майбутньому вони вам подякують.
Заслужені працівники культури живіть по 150 років ви наші експонати Радянської України а потім полягайте там у саркофаги в залі Заслужених працівників.
Відповісти
Скільки працювала в музеї - щось не спадають на думку випадки, коли звільняли молодих і перспективних чи то студентів, чи то вже випускників вузу. Було якось таке - але , може, студент нагадає всім нам чому це сталося і чим себе зарекомендували такі "перспективні"? А справді перспективні там працюють і успішно переймають досвід, і як бачите, підтримують директора.
Відповісти
ОЦЕ озвався "ваня ", який щодня ...ходить в наші бібліотеки й все знає , а особливо про зарплати працівників .
Відповісти
ТАК званий Петро Миколайович уже готовий посісти місце директора обл.краєзнавчого музею. Правда, не назвав свого прізвища і професіі !ж
Відповісти
Наші обранці, вони ж політичні хвойди, дбають лише про власну користь...
Відповісти
Пушкар 89 років. Вона ще Лєніна бачила і була з ним на комуністичному суботнику. Нехай би вже йшла нах. Від людей такого віку вже сірники ховають, а ви її в музеї тримаєте. Труха стара.
Відповісти
Найоптимальніший варіант - віддати посаду директора Гаврилюк Оксані. Розумна жінка, класний спеціаліст. Молода і красива. Патріотка.
Відповісти
Оксана дійсно класний спеціаліст і прекрасна людина. Але директор... ?
Відповісти
Це не сенсація у краєзнавчому колі. Два роки тому ще з більшою зухвалістю депутати облради "наїхали" на Рокинівський музей-скансен, де повністю зняли фінансову підтримку найбільшому музею Волині. І що? Ніхто не волав тоді SOS! Крім Сергія Лиса та декількох директорів музеїв, які виступили на ТРК, підготували Звернення до очільників влади. Але то був голос волаючого в пустелі. Проковтнули тоді рейдерську атаку. Вважали, що "моя хата з скраю"? Що нас не зачепить. Але принцип бумеранга незворотній. Тоді вже потрібно було гуртуватись та захищати музей і його керівника, то б і не було сьогоднішнього преценденту.
Відповісти
А нахєр той музей-скансен потрібен? Там є якісь пам'ятки світового значення ЮНЕСКО, чи хоча б всеукраїнського значення? Сарай з гомна і палок, на шо там дивитись?
Відповісти
Як тільки почали звільняти Силюка так вони зразу про діряву кришу згадали)))) То значить в тому музеї купа проблем виявляється при такому "прекрасному" директорові!
Відповісти
Більшість коментарів дуже гарно продемонстрували, які ми є в основній своїй масі - зажерливі, заздрісні, невиховані хами. Простіше всього порахувати чужі гроші (таки точно музейники десятки тисяч заробляють - ха-ха, працювала там - знаю), понаписувати нецензурщини, хамовито відгукуватися про тих, чийого й сліда не варті. Але ж то все інкогніто. а слабо так, щоб всі знали, хто говорить. Отака молодь, отакі ми, отаку владу маємо, й таку Україну маємо.
Відповісти
Інвентеризацію в музеї зробіть перед відходом Селюка. Юхимівни і команди, вони не дали мені конкретної відповіді по переданій нумізматичній колекції, теж від колег чув що вносили копії часто в музей, є комісії які цим займають?
Музейники Богдан і Антон, за вами майбутнє, нафіг ви ту фігню несете, підете на дно зі всією командою Анатолія Силюка
Відповісти
Друзі, давайте я вам дещо розпишу, а ви далі продовжуйте свої холівари, окей?
.
Ми усі з вами прекрасно розуміємо що таке ВКМ, знаємо, що відвідувачі, зазвичай, - це діти, яких насильно ведуть за руку, де 0ві екскурсоводи які працюють за СРСРівськими методами ведення екскурсій. Музей , де дитина почуває себе жахливо, тому що інтерактиву 0, ну зовсім немає.
Ви запитаєте чому так?
Хмм, що тут дивуватись коли главхранитель динозаврів бачила.
.
Який керівник - такий і музей.
Наступна проблема в тому, що музей не доріс до таких надважливих понять, як музейний МЕНЕДЖМЕНТ, музейний МАРКЕТИНГ, музейний ПІАР та КРЕАТИВНІСТЬ??
А НАВІЩО?
Навіщо працівникам та керівнику, які давно нагріли свої місця, знають скільки матимуть, що будуть їсти, що для цього потрібно робити. А що потрібно робити? - Нічого складного 768 наукова конференція присвячена чомусь-там, де після неї всі роблять "вітер"(тут все зрозуміло).
Навіщо щось змінювати, якщо і так все влаштовує. Зона комфорту - наше все!
Навіщо перейматись ребрендингом (Стоп, ось тут "РЕ" не повинно бути, бо мертві померти не можуть), дизайном, заходами, співпрацею із молод. ГО, ГРАНТАМИ хай йому грець, просвітницькою діяльністю для молоді, ЗРОБИТИ ТАК, ЩОБ МОЛОДЬ САМА ПРИХОДИЛА В МУЗЕЙ, А НЕ ЇХ ЗГАНЯЛИ З ПАР В ПРИМУСОВОМУ ПОРЯДКУ.
ВСЕ Й ТАК ВЛАШТОВУЄ.
.
Керівник-космос? Світило музеєзнавства? - Напевно, але його час вийшов.
ЯКЩО МУЗЕЙ НЕ МОЖИ ПРИЙНЯТИ СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ, БУТИ КОНКУРЕНТНОЗДАТНИМ, ЗАЛУЧАТИ МОЛОДЬ ТА ЙТИ В НОГУ ІЗ ЧАСОМ - ТОДІ НАВІЩО ВЗАГАЛІ ТАКИЙ МУЗЕЙ ПОТРІБЕН??
А ВСЯ ПРОБЛЕМА В КЕРІВНИКУ.
Змінювати(сь) це також додаткова праця, велика.
А навіщо щось змінювати, якщо всіх усе влаштовує?
А навіщо щось змінювати, якщо можна заробляти гроші, при цьому прикладати великих зусиль?
НАВІЩО ЩОСЬ ЗМІНЮВАТИ, ЯКЩО ПРАЦІВНИКИ МУЗЕЮ - ЦЕ ПЕРШ ЗА ВСЕ СТАЖ, А НЕ УМІННЯ ТВОРИТИ ЩОСЬ СУЧАНЕ ТА ПРИСТОСОВУВАТИСЬ ДО СВІТУ ЯКИЙ ПОСТІЙНО ЗМІНЮЄТЬСЯ.
.
А ТЕПЕР ДО СУТІ.
Кілька риторичних запитань
Хіба добре, коли в конференц-залі шматина прикриває дірку\облізлу шпаклівку ВЖЕ РІК! (І керівник хороший)
Хіба добре, коли для 70% працівників ВОРД\ЕКСЕЛЬ є непосильною працею? (А тепер скажіть їм що існує Фотошоп\3Д макс\Ілюстратор та музейний фонд в FGH тримають - тоді в цих 70% стане серце (Викликайте лікаря)) (І керівник хороший)
Хіба добре, коли крім 768 наукової конференції присвяченої чомусь-там , робота в музеї не робиться?! (І керівник хороший)
Хіба добре, коли СММ (стоп, це для ВКМу надто складно)...
Хіба добре, коли заходів (ЦІКАВИХ) 0, окей, навіть якщо вони цікаві - то ХТО ПРО НИХ ЗНАЄ?? (попередній поінт).
ХІБА ДОБРЕ КОЛИ Є ПРАЦІВНИКИ. ЯКИХ ОСНОВНА ФУНКЦІЯ ВМИКАТИ ТА ВИМИКАТИ СВІТЛО???? ВТФ, ГАЙЗ??
.
ТАК, МОЖЛИВО, СИЛЮК надкрутий фахівець (свого часу), але він не хоче, не може прийняти нові культурні та музейні тенденці і підходи.
ТОДІ НАВІЩО НАМ ТАКИЙ КЕРІВНИК?
ТАДІ ,ЯКЩО ЦІ ПРАЦІВНИКИ ЗАХИЩАЮТЬ ЦЬОГО КЕРІВНИКА, можливо, вони такі ж?
По старому мислять, по старому працюють.
• Я маю надію, що ви зрозуміли, чому ці працівники так "топлять" за СИЛЮКА. (Комфорт/мін. "роботи"/гроші за мін. "роботи").
• Я маю надію, що одного разу ВКМ стане крутим музеєм, тому що він має УСІ ШАНСИ ЦЕ ЗРОБИТИ.
• Я маю надію, що ви зрозуміли, чому ВКМ застарілий і терміново потрібні зміни.
• Я маю надію, що ви розумієте , чому управління культури вариться в такому ж чані, що й ВКМ? (за-ста-рі-лість)
• Я маю надію, що одного разу я прийду в музей і не побачу стареньких бабусь, які розсипаються і незадаволеним обличчям тебе оглядають. Не побачу музею який розсипається.
І все ж, одного разу я побачу гарну афішу до якогось заходу
ВКМ, я тебе ♥, але зараз ти стара порхавка.
Усім добра та здоров'я)
••••••••••••••••
Псс, я й забув.
Я глибоко сумніваюсь що усі фонди на місці (це до Пушкар).
Ах так, чекаю дизлайків, їх же буде багато, правда?)
Відповісти
Чи Ви часом не той лосось креативний і з новими підходами, який навіть не зумів екскурсію здати, мотивуючи це тим, що не вчив історію, бо це не входило чи то в програму, чи то в обов'язки, чи то в коло бажань (це при здобутті спеціальної музейної освіти?). Ой багато натворили і досягли - прославились на кілька установ і закладів. не осуджують того, хто взагалі нічого не робить. А щоб когось судити - взуйте його взуття і пройдіть його дорогу. До речі, про насильне затягування відвідувачів удо музею Свого часу вела екскурсію (це швидше був діалог) для сім'ї з Києва - дитина, чоловік і дружина так на місяці7-8 вагітності. Ми ходили по залах майже 3 години. І як намагалася щось пропустити, бо жодна екскурсія оглядова так довго не йде, бо вже хвилин 30 було як закінчився робочий день, а відвідувачі мене повертали зі словами"а ви он те пропустили, а це що, а це про що?". І доглядачі, і чергові науковці експозицію не закривали - чекали, коли ми закінчимо. От, кияни, столичні - а скільки знайшли для себе цікавого, і в книгу відгуків написали добрі слова - ніхто не змушував. То як? Просто може кожен має бути на своєму місці і добре , з душею робити свою роботу?
Відповісти
ну да киев- Іліта,як писав ваш музейник колега,а ми тут не доцінуємо в луцьку, ех які ж бідні, це один випадок коли комусь було цікаво слухати ваші екскурсію за вашу цілу карєру?
Відповісти
Кожен думає в міру своєї розпущеності. Хіба мова була про "геніальну екскурсію і екскурсовода"? Мова була про те, що в музеї є багато цікавого, навіть для тих, хто має можливість відвідувати різні музеї. А взагалі - писати на загал і так безграмотно - самого себе не поважати.
Відповісти
Шановний мігранте! Погоджуюсь із Вами, що "старій порхавці"-музею бракує знань про маркетингові технології, піар-акції і т. ін. У мене лише одна ремарка: все ж, фаховими для СПРАВЖНІХ музейників є, на моє глибоке переконання не ці, а дещо інші знання. І навички. У Вас, даруйте, я їх якось... не помітила))). Навіть більше: сподіваючись на успішну співпрацю із Вами, "молодим і перспективним", наївно ділилася нашими проблемами, які Ви зараз подаєте на загальний розсуд у такому... ммм... своєрідному контексті.Так, нам дійсно необхідно вчитись і змінюватись! Вчитись умінню "подавати" і продавати усе те, що зветься музейним продуктом: екскурсії, лекції, виставкові та науково-освітні заходи. Але маю одну, підкріплену особистим досвідом, думку з цього приводу: ми(маю на увазі тих колег, котрі працюють за покликанням) маємо шанс цьому навчитися, а от чи навчитеся Ви і подібні до Вас, круті "піарщики")ЛЮБИТИ і вміти розповісти про безцінний експонат, унікальну людину чи історичну подію - про все те, що є ПІДМЕТОМ нашої роботи?!! Я особисто маю глибокі сумніви з цього приводу... Тож, даруйте, але в цій конкретній бесіді на "лосося" Ви геть не тягнете, Ви - швидше "тюлька")))
Відповісти
О, та я вже це читав під статтею в Волинь=пост. Навіть шрифт не поміняв. Заказуха!!!
Відповісти
Витурити тих динозаврів звідти, оголосити набір- конкурс серед студентів - істориків ( ах да в нас в луцьку готують навіть музеєзнавців но половина з них касирами працює) , динозаврам ( менш агресивним ) дозволити після конкурсу обучити підростающе покоління. Далі почьотна пенсія або непочьотна в залежності що там з фондами
П.С а той лосось про якого ви написали, зробив за ті кілька місяців більше ніж ви з своїми конференціями за 10 років разом взяті.
Відповісти
Вертаємось до комунізму??)))
У мене таке відчуття, що музей і не відходив або ще не відійшов від комунізму...
Відповісти
Панове лососі, схожі на тюльку, вані, орки, амеби та інші види безхребетних. Хочеться поставити вам одне запитання. Чому ви, будучи такими креативними
, демократичними та "сміливими", даючи коментарі, не називаєте прямо свої імена та посади, як це зробили музейні працівники, виступаючи відкрито, а "шифруєтесь", прикриваючись різними "клікухами"? Колектив Волинського краєзнавчого музею показав, як потрібно згуртовуватись та відстоювати свої права та керівника, який дійсно на це заслуговує.
Відповісти
МУЗЕЙНК, ЯКИЙ ПИШЕ ПРО ТЕ, ЩО ТЮЛЬКА І ЛОСОСЬ БЕЗХРЕБЕТНІ...
І ВИ МУЗЕЙНИЙ ПРАЦІВНИК, ЯКИЙ ПЕРЕДАЄ ІНФОРМАЦІЮ ІНШИМ.
СПРАВЖНІЙ НАУКОВИЙ СПІВРОБІТНИК МУЗЕЮ.
Відповісти
Лосось, ти б краще розповів чому ТЕБЕ звільнили з музею, такого КРЕАТИВНОГО що навіть не зміг здати екскурсію, а тільки розповідав яка вона має бути, і вперше в історії музею тебе, який не здав екскурсію, залишили працювати на посаді наукового співробітника (до речі, саме директор тебе пошкодував). От і зараз вчиш який має бути музей, а сам до цього не доклався. Рибка знайшла собі нове місце, де можна керувати і вчити інших і звітуватися їх роботою, а самому нічого не робити!
Відповісти
Кажуть, що рибка стала великою рибою - працює у Львові в міській раді. Таки лосось.
Відповісти
там ще Ваня ніякий не Ваня, а якась ображена бібліотекарка, яку звільнили (скоротили) за профнепридатністю, (може сканера не освоїла, сайту-блогу боїться чи так малограмотна). Повідомляю усім, що зарплата бібліотекаря без стажу роботи - 3048 грн., якщо попрацювала 3 роки - то 10% надбавки, якщо 10років - то 20%. І якщо "Буквара" скурив Ваня (скурила), може "Колобка" не здала (-в) ще в дитинстві, то ніхто йому (їй) не винен. Отримай диплом і вали в бібліотеку, може й директором зразу!!!
Відповісти
Захисники директора, ви дійсно думаєте, що тому студенту є до вашого хаю якась цікавість? І що він би отак підписався?))))))))
Відповісти
Шановні співробітники ВКМу
1) Я не є, не був, і не буду (поки ви там) працівником ВКМ.
2) До Львова я немаю жодного відношення, а тим паче до міської ради.
Наскільки смішно читати, коли тебе ідентифікують із взагалі незнайомою людиною, яка вам насолила. Тут ви і виносите бруд із хати.
На жодне із моїх зауважень не було подано конструктивної відповіді.
Тому що напевно немає що й подавати.

Але як же вас почало тіпати за правду.
Ви кидаєтесь в образи.
Ви пишете, що комент куплений\замовлений, але я б був би щиро радий якби мені платили за коменти.
Ви пишете, що я якийсь екскурсовод, який вам недогодив, але я впевнений, що я вас (працівники музею) в обличчя навіть не бачив.

Мені за вас прикро, справді.
Ви вже показали, що ви в коментах.
Якщо шуму мій комент навів - значить він був не даремним.
Відповісти
Шановні, не реагуйте на дурні "закидони", не давайте втягнути себе у безглузду, безплідну дискусіяю, бо її призвідники - людці недалекі, недолугі, за щось на когось ображені, а тому й раді, що настав їхній час. Пам'ятаймо про основне: відстояти музей і його директора від рейдерських атак влади.
Відповісти
МУДРО!!!

Відповісти
Я не бібліотерка , ваші посадові оклади і доплати всі є в Інеті .Закон про доплату Тимошенко 50 % стаж і про соціалку та матеріалку також є . Такого посадового окладу вже рік нема, прибиральниця більший має не лукавте 3080 це смішно.Я сам отетерів як подивився як заробляють бібліотекари. У вас же по доплати,які ви самі собі даєте, посадові оклади по 6 тисяч, зали то пусті я колись зайду до вас ще, бо місяць тому був і зніму ВІДЕО пустих залів а читачів то подаєте скільки більше 30 тисяч а де вони беруться? Малюєте з потолка.Я не знав що в музеї не така зарплата як у бібліотекарів, думав в культурі всі такі доплати є.В АТО мають по 10 тисяч.А у вас там гарно тепло коврики і граєтесь собі в книжечки, а видавати нема кому то.То перевірити неважко.Дітей силоміць заганяєте до себе щоб дивилися якусь чужь що хтось розказує про письменника, Крути тож все це є в Інеті, смішно совдеп минув. А скільки вас там сидить у коридорі бачив 4 бібліотекарші .Взнати не важко зайду на сайт і взнаю.А в фейзбуці бачив, що у вас там барахолка продаєте речі ,бізнесом займаєтесь.Нема відвідувачів треба щось робити держава гроші платить.
Відповісти
Ваня, іди в АТО. Там більша зарплата, а заздрість - це сце сама противна риса людини!!!
Відповісти
А може давай Ваня поіменно: яка бібліотека, хто і скільки отримує, лише відмінусуй 50 % Тимошенко бо їх уже давно не отримують!!! Давненько ти не був в бібліотеці. Пагано працюєш!! Ну що "СЛАБО"!!!!!
Відповісти
Та в усіх бібліотеках такі ставки і доплати ой не брешіть так сладко.Закон ніхто не відміняв так що доплати є. Якщо в простих може і нема то директоров точно є хто ж себе обділить.Я до речі у вас записаний, але ж ви мене не знаєте обовязково при йду,щоб сфоткати, як ви працюєте якдо вас валять відвідувачі і беруть по 100 книжок вдень. Я не можу вас перевірити але на те є органи які це роблять та й перевірять.А я в АТО був то звідки знаю яка там зарплата. Я головою ризикував, щоб ви жили вельможно і сито.Тільки не зараз бо з нічної зміний прийшов хочу спати.А бібліотеками давно пора зайнятися чи виправдовуєте ви такі працьовиті свою заробітну плату виж залежити від відвідувачів, а їх же нема ой нема.Нащо стільки бібліотек в Луцьку в центрі 6.А всіх 14.Лікарні закривають,школи закривають а бібліотеки процвітають.Не смішіть який дурак до вас ходить коли все в Інеті є.Але що переживаєте що так мене коментуєте мені подобається значиь правду кажу коли так закрутилися і виправдовуєтесь
Відповісти
Спочатку навчіться пане Ваня писати правильно. А потім критикуйте працівників бібліотек. На даний час не все можна знайти в інтернеті, є така інформація що тільки можна знайти в бібліотеці. Студенти, учні шкіл, вчителі і пенсіонери - всі ходять до бібліотеки, беруть книги додому, або читають в читальному залі.
Відповісти
"Шановна" Ваня, іди дирПектором в бібліотеку і будеш мати ті самі гроші
Відповісти
Вельмишановні земляки, будь-яка будівля, у тому числі музейна, твориться протягом не одного десятиліття. Вимоги до роботи подає час, епоха, але на пустому місці збудувати будь-що не можливо. Процес сучасних трансформацій, у тому числі, у музейному просторі є непростим та болісним. Прийти та зруйнувати, що було до Вас, напевно, легко, але збудувати та утримувати, знаючи усю специфіку роботи можна лише маючи досвід у даній сфері діяльності. Напевно у Вимушеного мігранта-лосося була можливість опанувати музейну справу та в майбутньому розвивати її, проте Ви пішли іншим шляхом і це Ваше право, так, як і волинських музейників відстоювати свій колектив та керівника.
Відповісти
Вань, ти часом не з російської глибинки прибув у Луцьк? Називати себе відвідувачем бібліотеки і бути таким безграмотним - вища ступінь тупості... До того ж дебати ідуть про музей, а не про бібліотеки! Навчись грамоті, отримай вищу освіту і тоді вступай в полеміку. І то не факт, що людям це буде цікаво! Напевне, і про музей ти не маєш найменшого уявлення! Тебе розпирає заздрість від котрої потрібно лікуватись! Що вірно, так це
те, що Силюку А.М. ти в підметки не годишся!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні