Українська книга увійшла до списку кращих дитячих видань Європи

0
4
Українська книга увійшла до списку кращих дитячих видань Європи
Європейські вчителі створили карту найбільш популярних дитячих книг Європи, згідно з якою "Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка є кращою дитячою книгою України.

Про це повідомляє Telegraf.com.ua.

До проекту, створеного за підтримки eTwinning, навчальної програми Європейської комісії, започаткованої у 2005 році з метою розвитку співробітництва європейських шкіл, долучилися педагоги з Болгарії, Польщі, Потругалії, Іспанії, Чехії, Греції та Литви.

У Великобританії кращою книгою вчителі обрали "Гаррі Поттер і філософський камінь". У Франції - "Маленький принц", у Бельгії - "Пригоди Тінтіна", у Швеції - "Пеппі Довга Панчоха", а в Італії - казка "Піноккіо".

Автори ідеї відобразили рейтинг найпопулярніших дитячих книжок на оригінальній карті Європи.



Довідково:

Всеволод Зіновійович Нестайко - український дитячий письменник, класик сучасної української дитячої літератури. Лауреат багатьох літературних премій, кавалер Ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Твори Нестайка перекладено двадцятьма мовами світу, в тому числі російською, англійською, німецькою, французькою, іспанською, арабською, бенгалі, угорською, румунською, болгарською, словацькою та іншими.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні