Московський патріархат на Волині вшанував пам’ять замученого комуністами святого

3
-3
Московський патріархат на Волині вшанував пам’ять замученого комуністами святого
Храм Святого Анатолія Ковельського, що на Волині, відзначив престольне свято.

Божествена літургія, яку очолив високопреосвященніший Володимир митрополит Володимир-Волинський і Ковельський, відбулася 23 січня, повідомляє Район.Володимир-Волинський з посиланням на прес-службу Володимир-Волинської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Митрополиту співслужили старший благочинний Ковельської округи протоієрей Володимир Равінський, настоятель Свято-Троїцького кафедрального собору протоієрей Микола Чубиш, настоятель нашого храму – протоієрей Олександр Кобенко та духовенство єпархії.

Вихованці недільної школи «Світлячок» зустріли владику хлібом-сіллю, вітаючи віршами та бажаючи «Многая літа».

Митрополит Володимир під час проповіді подякував усім присутнім за труди в храмі. Відзначив грамотами найстарших помічниць-прихожанок, які не зважаючи на вік, трудяться на славу Божу з перших днів заснування приходу. Також Владика нагородив відзнакою Володимир-Волинської єпархії настоятеля храму отця Олександра.



Довідка:

Митрополит Анатолій (Андрій Григорович Грисюк) – український церковний діяч. Єпископ РПЦ. Православною Церквою зарахований до лику святих.

Народився 20 серпня 1880 році у Ковелі.

Закінчив Волинську духовну семінарію в Кременці (1900) і Київську духовну академію.У 1905–1912 — доцент, професор Київської духовної академії. Єпископ Чистопільський (1913). Ректор Казанської духовної академії (1913–1922). Ув'язнений 1924 у концтабір на Соловецьких островах. Архієпископ (1928—1932), митрополит Одеський і Херсонський (від 1932).

Вдруге ув'язнений 1936. Загинув 23 січня 1938 року у сталінському концтаборі ГУЛАГ, Республіка Комі.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і в той час благословляють кагебістів.
Відповісти
Не меліть нісенітниці
Відповісти
За московськими попами, слідом йдуть россійські гради
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні