«Він вмів дружити. І злився на телефон, бо не вміщав усі номери», - Олег Іванюк про Миколу Романюка

0
1
«Він вмів дружити. І злився на телефон, бо не вміщав усі номери», - Олег Іванюк про Миколу Романюка
Рік тому, 3 лютого, перестало битися серце Луцького міського голови Миколи Романюка. До роковин смерті покійного мера журналісти «Волинь24» зібрали ті моменти, які назавжди закарбувалися в пам’яті його друзів, колег та товаришів.
Про те, чому градоначальник міста був поганим політиком, звідки черпав силу та який образ повністю розкрив кандидата в депутати Романюка у цитатнику його близького товариша співвласника ресторану «Корона Вітовта» та банкіра Олега Іванюка.


***
«Найцінніша риса Романюка – це вміння дружити. Злився на телефон, бо той не вміщав усі номери. І не лише для того, щоб привітати з Днем народження».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Про Жигулі, понти і оплески, або 15 спогадів про Миколу Романюка

***
«Мене спочатку дивувало, що він міг покинути пильну справу, бо хтось з друзів звернувся до нього з якимось проханням. Він ніколи не сказав другові слів : «Вибач, не вдалось…». Друзі були його опорою, силою, та й зрештою, сенсом життя».
Микола Романюк і Олег Іванюк (90-ті роки)
Микола Романюк і Олег Іванюк (90-ті роки)


***
«Романюк був неперевершеним управлінцем. Цьому навчитись неможливо. Це – талант. У 80-ті роки такі люди могли реалізуватись лише у комсомолі. Бізнесу не було, а менеджмент заміняла бюрократія».

***
«Якби, гіпотетично, Микола у 93-му почав працювати на себе, а не на «дядю», був би мільярдером».

***
«Стратегічне бачення, делегування повноважень, контроль процесів – цьому я вчився у нього».

***
«Наш «похід у політику» розпочався вимушено на початку 2000-них. Микола пішов у облраду, я у міські депутати. Так тоді робили усі, бо інакше розвиток бізнесу в цій країні не працював. Я відразу відчув не комфортність, і після другого терміну махнув на це рукою. Микола ж був як солдат. Він казав : «Мені повірили люди».

***
«У політиці потрібно було б відкинути усі життєві принципи. Романюк цього не зробив і був поганим політиком».

***
«Я не один раз міркував про феномен Романюка. Стверджую, що не комуністична ідеологія , і не комсомольська організація гранила цей талант. А насправді, це була сім’я».

***
«У Миколи був культ сім’ї, у якій, по трагічній загибелі батька, чільне місце займала мама. Я мало зустрічав людей, у яких при слові «мама» нагорталась сльоза на очі. Дружина. Діти. Онука. Брат. Племінники, свояки…. І він був на чолі. Відповідальний за всіх. З сім’ї він черпав силу».
Мама Миколи Ярославовича
Мама Миколи Ярославовича

***
«Отримане у сім’ї виховання, традиційні родинні цінності хліборобської родини допомагали йому при прийнятті складних етичних рішень. І ці рішення завжди були правильними».

***
«Під час однієї з виборчих кампаній я довго шукав фото, яке б сформувало образ Миколи у виборців. Перегорнув стоси світлин, і раптом – знайшов. Це фото, де Романюк босоніж, з кошиком на грудях руками засіває поле. Гадаю, цей образ повністю розкрив кандидата в депутати. У моїй пам’яті він залишився таким…»
Микола Романюк на полі із прадідовою плетеною корзиною
Микола Романюк на полі із прадідовою плетеною корзиною

Підготувала Анастасія КАЧИНА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні