Рідні загиблих бійців з Волині розповіли, як вони мусять «вибивати» пільги

1
-1
Рідні загиблих бійців з Волині розповіли, як вони мусять «вибивати» пільги
На Волині відбулася зустріч матерів та дружин загиблих учасників АТО з Іваничівського району з керівником районної ради Андрієм Бадзюнем та головою РДА Лілією Кревською.

Зустріч відбулася у вівторок, 16 січня, - повідомляє БУГ.

Рідні загиблих атовців Іваничівського району згуртувалися в громадську організацію – Спілку матерів військовослужбовців Іваничівщини.

Згідно чинного законодавства вони мають право на окремі соціальні пільги, проте на практиці, щоб отримати належне, члени родин загиблих часто змушені добряче запастися терпінням.

Жінки обурюються, порівнюючи ситуацію з отриманням пільг у Іваничівському районі з Луцьком, Володимиром-Волинським та Нововолинськом, бо розмір матеріальної допомогти із місцевих бюджетів значно більший.

Також вони вкотре підняли питання встановлення пам’ятника загиблим Героям у селищі.

На зустрічі з очільниками Іваничівщини, розповідають члени спілки, ходять майже щомісяця. 16 січня вислухати їх, крім керівників РДА та райради, прийшли заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Зінаїда Яцик, начальник управління фінансів райдержадміністрації Тетяна Крась.

Жінки звернулися до влади із відповідним листом.

"Із усіх пільг, які можуть надаватися родинам загиблих в АТО, запитайте, які є у нас", – говорили родичі бійців.

Під час зустрічі вони крізь сльози розповіли про випадки, коли їх відкрито ігнорують у державних установах.

"А ВИ ЩО, БУЛИ В АТО?"

В Іваничах у одній із них працівник замість того, щоб надати послугу матері загиблого бійця, дорікав: "А ви що, були в АТО?".

"Ви не знаєте, як тяжко йти просити і як важко, коли депутати вийдуть з сесії і перемивають кістки. Коли кажуть: "Хочеш трать, хочеш – не трать. Більше тобі давати ніхто не буде" або "О, їй стільки держава грошей дала, а вона ще просить".

Розумієте, як це, коли в лице люди таке говорять? Адже ці гроші не дали нам просто так. Кожен може їх взяти, якщо пошле дітей туди. І вони не такі солодкі, як всі говорять. Тепер нам треба вирішувати масу проблем, і цих коштів справді не завжди вистачає”, – звернулася до присутніх на зустрічі Софія Дармофал.

"ЗБЕРЕМО ГОЛІВ ОТГ І ЗАКРИЄМО ЦЕ ПИТАННЯ"

Голова райради Андрій Бадзюнь повідомив, що 6 тисяч гривень для одноразової допомоги – не проблема.

"Зберемо голів ОТГ і вони те питання закриють. У будь-якому випадку треба приймати програму", - зазначив Бадзюнь.

Голова райдержадміністрації Лілія Кревська спробувала пояснити матерям та дружинам загиблих, що порівнювати розмір виплат в Іваничах та Луцьку не варто, адже в обласному центрі мільйонний бюджет.

Вона підкреслила, що вони (РДА, - Ред.) зверталися в громади і там сказали, що прийматимуть програми в себе і райраді гроші делегувати не будуть.

Рідні загиблих бійців вважають, що хоча б на 75-відсоткові пільги за комунальні послуги і для часткової компенсації встановлення надгробних пам'ятників Героям фінанси все ж можна було відшукати.

За результатами засідання учасники постановили включити у програму допомоги учасникам АТО пункти про надання пільг.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Даю рецепт: надрукувати "липових" повісток у військомат і урочисто вручати "слугам народу" коли ті починають "бикувати". Гонор злітає сам собою
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні