Централізоване теплопостачання значно дешевше, - директор «Луцьктепла»

5
-9
Централізоване теплопостачання значно дешевше, - директор «Луцьктепла»
Централізоване теплопостачання значно ефективніше, екологічніше та дешевше, ніж індивідуальне опалення.

Про це говорили в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь", - пише Конкурент.

Новий закон "Про житлово-комунальні послуги" дозволить власникам квартир у багатоквартирних будинках від'єднатись від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води. Це можливо за умови, якщо 50 % квартир в будинку не використовують централізоване теплопостачання.

На думку депутата обласної ради Святослава Кравчука, ДКП "Луцьктепло" не вигідно, щоб споживачі від'єднувались від централізованого теплопостачання, оскільки зменшиться навантаження на котельню, відповідно підприємство зазнає збитків.

"Тому я не думаю, що так оперативно можна буде вирішити питання, пов'язані з встановленням індивідуальних котлів навіть в тих будинках, де є 50 %", – зазначив він.

Окрім того, депутат розповів, що за кордоном теплопостачальники переконані, що централізоване опалення значно ефективніше і дешевше, ніж теплопостачання індивідуальне.

"В плані коригування, тобто температурного режиму, раніше включив – раніше виключив – так, індивідуальне краще. Але з точки зору ціни... Я думаю, що в Україні теж через певний період часу ті, хто користуються сьогодні індивідуальним опаленням, побачать, що централізоване дешевше буде", – додав Святослав Кравчук.

Директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна зауважила, що централізоване опалення не тільки дешевше, а й екологічніше, ніж індивідуальні котли в квартирах.

"Це, відповідно, і менше споживання газу, і більший ступінь очистки", – зазначила вона.

Зі слів Валентини Малютіної, у Луцьку немає таких будинків, де було б можливе таке масове відключення, адже у нас немає таких будинків, де 50 % мешканців мають індивідуальне опалення.

Як розповів Святослав Кравчук, у Нікополі, який має 120 тисяч населення, сьогодні централізованого опалення немає. Все опалення електричне. Але Нікополь виділяв на рік 25,5 млн для того, щоб можна було перейти на електричне опалення. Частина людей робили це за свої гроші, частина – за рахунок коштів місцевого бюджету.

Проте, на думку депутата, при нашому енергопостачанні при його стабільній роботі це не вихід з ситуації. Окрім того, якби 200-тисячне населення Луцька перейшло на електричне опалення, енергосистема міста навряд витримала б таке навантаження, тим паче енергосистема будинків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В мене багато знайомих, в яких встановлено інд опалення, вони говорять, що воно їм обходиться значно дешевше. Ну а скільки коштує централізоване, то ми добре відчули на своїй шкурі. Дикі гроші.
Відповісти
туфта. Коли всі поставлять інд, то сусідські стіни перестануть гріти, підвали та підїзди стануть холодними... і в добавок ціна газу стане комерційною,більшою ,ніж для великих котелень. Тоді згадаєш...
Відповісти
Ціна газу не стане більшою тільки для індивідуальників, ну а при центр.опал. тебе ціною просто шантажують, не вивернешся, а так ти сам собі господар
Відповісти
Чергове бла-бла,при індивідуальному опаленні немає проблем з проривами труб,недогрівом чи перегрівом... і платиш за те що використав, не захмарні незрозумілі тарифи так що це казочки,і не треба людей дурити
Відповісти
чомусь всі забувають що тепло отримують нетільки з газу але є інші джерела і це не новина на заході . А пориви це залишки якісних в дужках радянських труб . Подивіться на заході цієі проблеми немає ітрава не зеленіє . А в Швеціі сьогодні відбирають тепло з каналізаційних відходів а в будинку крім газу і електроенергіі чим отоплювати???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні