«Скільки можна, краще б садочок зробили», - лучанин про побудову казкової церкви

10
-7
«Скільки можна, краще б садочок зробили», - лучанин про побудову казкової церкви
У соцмережі розгорілась дискусія з приводу побудови казкової дитячої церкви. Частина лучан обурена таким рішенням влади.

Нагадаємо, голова комісії Євген Ткачук повідомив, що пропонується коригувати план земельної ділянки 40-Ж-2 (40 квартал), що дозволить на ній проводити будівництво церви для дітей.

На сторінці депутата у Фейсбуці розгорілась дискусія з приводу такої ідеї.

Зокрема, лучанин Jurko Chervony написав: "Скільки можна вже тих церков будувати? Краще б садочок збудували".

Iryna Ostrovska-Kots також "за" ідею побудови дитсадка, а не церкви.

"Мало храмів? Краще б насправді ініціювали зведення дитсадка! Бо діти скоро у три поверхи спатимуть", - написала вона.

Лучанин Олександр Ройко вважає, що краще б замість такої ініціативи, добудували школу.

"Діти в школах навчаються у дві зміни,перших класів налічується стільки,що невистачає букв алфавіту. Краще би 13 школу добудували", - прокоментував він.

Лучанин Олександр Стеренчук на своїй сторінці у Фейсбуці написав: "Я живу на вулиці Конякіна у Луцьку. Дороги на ній жахливі, тротуари теж, усе обшарпане і при хорошій зливі топить. Це ще не все. На ній якогось диявола 4-ри церкви! Різноконфесійні правда, але християнські. А в мікрорайоні 7-м. Восьма буде у мене фактично в дворі на тій же вулиці Конякіна. Одне питання. На**я будувати споруди у які ніхто не ходить, це десятки мільйонів гривень. Благоустрій же непорібний, а мешканців хтось запитав. Чи бл*ть готові вони слухати бубоніння попів по неділях які полбе в*бошать гучномовці!?"

Проте серед обурених коментарів є ті, хто поділяє думку чиновників.

Зокрема, Олександр Наумчук написав: "Лишилось тільки реалізувати. Здоровя і терпіння Вам".
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от д*ра, несе брєд про 3 поверхи і дітей
Відповісти
не брєд, а правда.Місць в садочках не вистачає!!!! А церков буде скоро більше ніж священників
Відповісти
В десятому садочку. До речі - за пару сот метрів від місця, де попи хочуть поставити свою чергову забігайлівку для покосу бабла
Відповісти
Пописька вже поставили перед собором свій магазин. Ніби з свічками і квітами, але й є фужери для вина і коньяку. Забули, що Христос виганяв торгашів з храму.
Відповісти
Щось не так в нашому «королівстві». В моєму рідному Луцьку останні роки превалює відкриття барів, аптек і храмів. «Превалює» й злочинність: прямо пропорційно кількості церков і недільних шкіл. Як православний християнин з діда-прадіда, скажу, що православне християнство потребує серйозного ремонту, і головним інструментом цього ремонту мав би стати лом. Одна з причин такої девальвації моральних цінностей – мода на релігію, мода на церкву. Дуже помітно, як переважна більшість молодих людей у церкві дивиться на усе, як дивиться заснулий товстолобик на покупців в рибному магазині. Але баба з дідом сказали, що треба заходити в храм, бо там бозя… Як не послухатись?.. Зважаючи на те, що Україна - світська держава і її «світськість» закріплена кількома статтями Конституції, можливо чи нехай би молоді люди самі собі вибирали цінності?.. Я пригадую разюче видовище. Кілько років тому, взимку, в розгул грипу, прихожани, які ходять разом з нами в ті ж кафе, маркети, поліклініки, прикладались до святих образів, а на виході з храму пили святу воду з однієї склянки. Кощунство!!! Залишаючи «сакральний простір», віруючі виносять з собою не лише «благодать», але й той різнокольоровий набір патогенних організмів, який забирає здоров′я в людей. В тому числі й в дітей, багато з яких не вельми розділяють віру в цілющу дію молитви і небесного заступництва святих угодників.
Відповісти
Коли вже ті "бізнесмени" в рясах нажеруться, подивишся на них і бажання ходити в церкви пропадає.
Відповісти
Але ж ви і несете страшне. Не ходіть до попів, а ходіть в храм. Я до них не ходжу, а як піду,то йду тоді коли нікого нема, помолюся в храмі до Бога і іду собі спокійно.А нащо мені попи,вони такі ж люди,як ми,а грішніші сто раз,як ми,бо ми цього не знаємо,що вони.Мкоро Господь не видержить і пошле на нас трашну кару.От тоді нажруться всі.Але, очевидно, нам уже нічого не страшне.Нас усіх уже нечиста попутала.
Відповісти
1«Остерігайтеся виконувати релігійні обов’язки на людях, щоб вони бачили вас, бо не матимете ви винагороди від вашого Отця Небесного. 5«І коли молитеся, не будьте як ті лицеміри, які люблять стояти й молитися в синагогах та на перехрестях, щоб люди їх бачили. Істинно кажу вам: вони вже вповні мають свою винагороду.6Та коли ви молитеся, йдіть до своєї кімнати, зачиніть двері й моліться Отцю своєму на самоті, а Отець ваш, Який бачить зроблене таємно, віддячить вам. Від Матвія 6.
Відповісти
Гнати того Михуїла з Луцька, бо зас.ре місто своїми доходними домами! Нема куди грошей дівати? Віддай онкохворим на лікування, сиротам у дитбудинок, вдові і матері АТОвця
Відповісти
А ти Аноніме їх ,грошей, багато пожертвував?Судячи з тональності коменту ти в житті не пожертвував одної копійки...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні