У колишньому приміщенні «Ініціалу» тепер келія

7
5
У колишньому приміщенні «Ініціалу» тепер келія
У приміщенні Волинської єпархії, де розміщувалось видавництво "Ініціал", тепер живуть монахині.

Про це повідомляє Перший.

Нагадаємо, у понеділок вранці, 18 вересня, працівники "Ініціалу" прийшли на роботу і побачили, що одні з дверей заварені, а через інші семінаристи виносять речі видавництва на вулицю.

«Кажуть, монахиням нема де жити, але ж увесь перший поверх – кав’ярні, ресторан, магазин нижньої білизни. Якщо воюють, що потрібне приміщення, то першим ділом хай виганяють їх, а не видавництво, яке не найгірше в Україні видає книжки. Мало того, ми протягом 20 років видавали їхню газету, до останнього дня видавали», – переконує керівник «Ініціалу» Віктор Федосюк.

Чоловік каже, що «Ініціал» має договір про співпрацю, тому що будинок національного значення не може здаватися в оренду. І додає – була державна комісія на початку року, яка засвідчила, що у ТзОВ «Ініціал», єдиних у тому будинку, діючий договір.

«З юридичної точки зору ми найняли адвоката. У мене зараз уся надія на громадськість, пресу і правосуддя. Бо це – попівське невігластво треба припиняти. Колись я був прихильником Київського патріархату, а зараз я переконаний, що церква має бути відділена від держави», – підсумовує Віктор Федосюк.

Натомість юрисконсульт Волинської єпархії КП Юлія Спіріна зазначає, що від 11 серпня 1992 року комплекс будівель Свято-Троїцького собору було передано в користування релігійній громаді собору. Однією з таких споруд є колишні келії монастиря бернардинів по проспекту Волі, 2.

«Наступний розпорядчий документ розпорядження голови Волинської ОДА від 19.09.2006 року, саме на його базі на баланс управління Волинської єпархії КП було передано комплекс будівель Свято-Троїцького собору. Отже, на підставі цих документів користувачем і балансоутримувачем будівлі є церква», – каже Юлія Спіріна.

На другому поверсі цієї будівлі уже майже 7 років діє жіночий монастир св.Василія Великого. Нині там живе близько 20 монахинь і послушниць.

Доки приміщення не було потрібним церкві, владика Михаїл був не проти, аби там знаходилося видавництво. Однак влітку в приміщенні монастиря на 3 поверсі сталася пожежа. Тоді ніхто не постраждав, та кількість площ, які використовував монастир, зменшилась. Сестри ночували у коридорах, бо келій не вистачало.

Зі слів юристки, неодноразово до Віктора Федосюка приходили представники єпархіального управління, настоятельниця монастиря, монахині і просили його звільнити кімнату, проте реакції не дочекалися.

«Можу сказати, що в ніч з 18 на 19 вересня цього року у цій келії у нас уже дві послушниці ночувало. Кімната, в якій раніше перебував «Ініціал», розміщена на 2 поверсі, тобто, монастирський коридор іде і має двері до неї. Тому це для монастиря – найзручніша келія», – підсумовує Юлія Спіріна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я думаю, що все-таки, люди зрозумыють що "попи" - просто наживаються на них... БОГ - Є, але це не значить носити по церквам і попам свої гроші... Любіть Бога, але не ПОПІВ!!!
Відповісти
Федосюк правий. А ціну спіріній як адвокату ми знаємо. Монашки - це мракобісся, нехай беруть віники і метуть дорогу. Від них ніякої користі. А ініціал - видавництво книг. Книга - це те, що віддалило людину від мавпи. Федосюк виграє суди, а монашки будуть спати на вулиці на лавках. Перед собором, там де стоїть ровер з кавою.
Відповісти
А там є де підмитись тим монашкам?
Відповісти
ай-яй-яй
Відповісти
Бог дав, Бог забрав
Відповісти
попе а коли 2 буфети смерючих буде закрито в соборі і віддано під келії монашкам?????
Відповісти
Огиднішої людинияк спіріна не зустрічала...така собі бяка!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні