Фільм журналістки з Волині потрапить одразу на два міжнародні кінофестивалі

2
-5
Фільм журналістки з Волині потрапить одразу на два міжнародні кінофестивалі
Фільм, сценаристом якого стала журналістка з Володимира Світлана Федонюк, потрапить на два міжнародні кінофестивалі.

Кіно про княже місто покажуть у Рівному та Херсоні, - пише Район.Володиимр-Волинський.

Міжнародний кінофестиваль «Місто мрії» відбудеться вдруге у Рівному 26-30 вересня. За час прийому робіт у 2017 році надійшло 245 заявок від режисерів з 47 країни світу, відібрали 100 кращих. Програма фестивалю складатиметься з міжнародного та національного конкурсу, останній передбачає змагання повного метру, короткометражок та номінацію «Рівне. Волинь».

Сценарій кількахвилинного фільму «Начитали» (або «Дитина з полички») написала й екранізувала Світлана Федонюк, журналістка з Володимира-Волинського.

В дні проведення фестивалю у Рівному Світлана Федонюк складатиме екзамени в університеті театру, кіно і телебачення, де здобуває ступінь магістра. А от у Херсон, на ХІІ Міжнародний фестиваль «Кінокімерія» таки поїде. «Кінокімерія» є своєрідною хрещеною матір’ю володимир-волинської режисерки, адже свого часу вона отримала тут Гран-прі за короткометражку «Ранок з Тіффані», далі - бронзову медаль Всесвітнього конкурсу кінолюбителів UNICA у Болгарії. Також представляла Україну на 75-тій UNICA в Австрії - фільмом «Чудо Господнє».

«Ностальгую за часами наївного кіно аматорства: заради власного шляху у мистецтво зняла погони митника, позбулась матеріалістів в оточенні. Тепер, здобувши диплом організатора кінотелевиробництва, чітко розумію - творити без грошей можлива лише в романтичних мріях. Насправді якісний аудіовізуальний продукт вимагає величезних інтелектуальних зусиль та фінансових затрат. Вдячна, що дирекція «Кінокімерії» оплатить мені дорогу й побут», - ділиться думками Світлана Федонюк та обіцяє згодом розмістити свій фільм в Інтернеті.

«Це подарунок Володимиру, бо тут завжди так гарно мріється! Це добрий, теплий кіноспогад про літо у зимову холоднечу, коли хочеться сховатись під ковдру, пити чай, читати книжки і дивитись кіно», - каже волинська режисерка і закликає земляків відвідати «Місто мрії».

Валерій УМРИХІН
Фото: Ольга АРАКЧЕЄВА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
міжнародний фестиваль у Ріввному? Чьо?!?
Відповісти
МОлодчина! Успіхів!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні