Волинянам порадили залучити МНС та армію для боротьби з борщівником

2
-5
Волинянам порадили залучити МНС та армію для боротьби з борщівником
Жителям Володимир-Волинського району радять писати листи по допомогу до МНС та солдатів, щоб побороти отруйний борщівник. Самі впоратись не можуть.

Попри прийняту ще у жовтні 2016 року програму знищення борщівника Сосновського у Володимир-Волинському районі, порядок використання коштів прийняли лише на сесії Володимир-Волинської райради 30 червня, - передають Волинські новини.

Головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Володимир Болотюк каже, що кошти на закупівлю гербіцидів були замовлені ще на початку травня, але не було сесії і роботи затрималися.

«Гербіциди ми взяли безплатно ще на початку червня. Так як борщівник вже підріс у сільських радах повинні були провести скошування, тому що великий борщівник знищити важко. Його треба скосити, щоб він підріс на п’ятдесят сантиметрів, а тоді провести обприскування і це не робота одного року, це треба робити три-п’ять років», - зазначив Володимир Болотюк.

Чому ж досі нічого не зробили, держслужбовець порадив питати про це у сільських радах.

«Візьміть Заріччя – там же стихійна ситуація. Пишіть звернення на МНС, на армію, хай йдуть залучати солдатів, «емчеесників», в спецкостюмах збивають, а тоді проведуть обприскування. Гербіциди є», - заявив пан Болотюк.
Теги: борщівник
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
може треба зробити якІван Бутько в 6 сезоні Сватів зняти відео і поширити і інеті, так сказати підмочити репутацію ,бо в нас ніхто не може взяти на себе відповідальності, всі скидають один на одного, а простий народ страждає. Якщо цей борщівник ріс біля хвіртки відповідального за ситуацію з ним то я думаю він би пошивилив свою пяту точку і найшов вихід з ситуації
Відповісти
Боровик багаторічна рослина. Щоб його знищити потрібно не давати йому розсіватись. Для цього його скошують у фазі цвітіння і засилосовують, це цінний корм для тварин. Він містить багато білка. В залежності, де він росте можна внести гербіцид Ураган, передискувати декілька раз, заробивши його на сидерат. Населення теж може підключитися до знищення борщівника сосновського. Потрібно пам'ятати, борщівник має токсичні речовини, які спричиняють опіки шкіри, тому з ним потрібно поводитись обережно, захищати тіло одежею.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні