--> Борщівник на Волині: куди звертатися та як боротися із насадженнями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Борщівник на Волині: куди звертатися та як боротися із насадженнями

0
7
Борщівник на Волині: куди звертатися та як боротися із насадженнями
Цьогоріч вже вісім людей звернулися до відділення лікарні, яке кваліфікується на опіках. Усі звернення були через ураження шкіри борщівником. Лікар Луцької міської клінічної лікарні розповідає, що борщівник небезпечний у період цвітіння.

Про це пише Суспільне.

Лікар зазначає, опіки рослини – це дерматологічна проблема, проте люди після ураження не поспішають звертатися у лікарню. А коли виникають рани, тоді приходять на лікування та консультацію.

Начальниця відділу екології розповідає, що у Луцькій громаді борщівник скошували. Зараз його найбільше у районі вулиці Селищної, вздовж колишньої дитячої залізниці, район вулиці Боженка та в районі Великого Омеляника.

Зі слів екологині, великі насадження борщівника є і у селах Забороль, Рокині та Антонівка. Також вона зазначає, що рослина здебільшого росте на приватних земельних ділянках і її мають знищувати власники чи орендарі, а ті хто цього не робить можуть отримати штраф.

Скаргу на поширення борщівника можна надсилати в Держекоінспекцію та муніципальну варту. Начальник відділу департаменту муніципальної варти Луцька каже, що з початку року отримали вже 6 звернень на гарячу лінію про насадження борщівника.

Якщо власник ділянки не виконує приписів, аби позбавитись від рослини, то на нього будуть складати адміністративні протоколи.
Штраф за правопорушення становить від 340 до 1460 гривень, а на посадових осіб 850-1700 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні