Розповіли, скільки потрібно часу для блокування усіх російських сайтів

0
1
Розповіли, скільки потрібно часу для блокування усіх російських сайтів
Для повного блокування російських сайтів буде потрібно близько двох років і 1 млрд дол.

Про це заявив голова правління інтернет-асоціації України Олександр Федієнко, передає УНІАН із посиланням на 112 Україна.

"Якщо ми говоримо про поточний указ президента, його треба виконувати, коли він набуде чинності. Якщо ми говоримо про подальші дії, то треба рік-два і більше й десь у межах держави 1 млрд дол", - заявив Федієнко.

За словами Федієнка, заблокувати сайти можливо.

"Швидше за все, ми будемо блокувати не сайти, а всю автономну систему, на якій розташовані ці сайти та інші платформи, не перераховані в санкціях. Користувач у кінцевому результаті буде позбавлений не тільки доступу до таких мереж, як ВКонтакте, а й до інших платформ, які перебували в цій системі", - пояснив Федієнко.

Однак, за словами голови правління інтернет-асоціації, блокування можна буде обійти.

"Так, це можливо, й це вже доведено часом, що той самий "Китайський золотий щит" - це не проблема зараз", - заявив Федієнко.

Як відомо, президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також Яндекса. Текст указу опублікований на офіційному сайті глави держави.

"Заборона Інтернет-провайдерам послуг надання доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів Вконтакте (www.vk.com) і Однокласники (www.ok.ru)", - сказано в повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні