Назвали найбільшу проблему Луцька: з нього втікає молодь

9
3
Назвали найбільшу проблему Луцька: з нього втікає молодь
Найбільшою проблемою для перспективи розвитку Луцька його мешканців вважають відтік молоді у великі міста і за кордон.

Про це заявив керівник «Асоціації регіонального розвитку» (організація, яка відповідно до результатів тендеру, розробляє стратегію розвитку Луцька) Петро Гоцалюк, пишуть Волинські новини.

Зі слів Гоцалюка, процес розробки стратегії міста активно триває. Він повідомив, що вже провели соцопитування мешканців, SWOT-аналіз та створили профіль громади. З його слів, це – база для наступних етапів.

Згідно з дослідженнями, найпершою проблемою є відтік молоді у великі міста і за кордон. І лише далі лучан турбують питання благоустрою, інфраструктури і подібне.

Відповідно до цього ж опитування, основними причинами виїзду молодих людей за кордон є низька зарплата, відсутність роботи та низькі шанси професійної самореалізації.

Як пояснюють розробники стратегії Луцька, стратегічне бачення міста наступне: «Луцьк – історичне європейське місто з інноваційною економікою, комфортне для мешканців та гостей»

Серед можливостей, завдяки яким Луцьк стане саме таким, називають розвиток транспортних коридорів з сусідніми державами, співпрацю з прилеглими громадами, енергоефективність, туризм, та нові економічні ніші.

Ключові напрямки стратегії Луцька наступні: розвиток людського капіталу, розбудова інноваційної економіки, культурно-історичний та діловий туризм, розвиток міської інфраструктури та розширення меж міста і міжмуніципальне співробітництво.

Власне, чому розробка стратегії дуже важлива? Учасники заходу переконані: ті міста, які матимуть чітку стратегію розвитку та кваліфікованих фахівців, які вміють якісно розробляти проекти, матимуть суттєві переваги в залученні ресурсів для розвитку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гоцалюк ,по-європейські, любить паркуватися на газонах та під підїздах.
Відповісти
Чергове грантоїдство.
Відповісти
Просто жмоти Волиняки малі зарплати платять а ціни паярять ще ті. До прикладу у Львові купила всім добре відоме печиво польське HIT за 26 грн. А у нас - 35. А зп у Львові більша. То чого тут сидіти?
Відповісти
печиво,яке привезли контрабандою у майтках?
Відповісти
Дуже унікальне позиціонування))))))
Відповісти
Із того, що назвав цей добродій, жоден напрямок нічого в Луцьку не змінить. Віддайте мої гроші назад.
Відповісти
Молодці що втікають залишиться одна срань і буде вирощувати ще 100 років Укроп і Барбарис
Відповісти
У селах взагалі майже молоді немає, всі на заробітках за кордон. Залишились контробрндисти і пияки. Хоча часто це одні і тіж люди.
Відповісти
Це проблема не Луцька, а всієї країни.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні