«Вона скоїла правопорушення», - СБУ про представника від Росії на Євробаченні

1
-8
«Вона скоїла правопорушення», - СБУ про представника від Росії на Євробаченні
Україна має достатньо часу для ухвалення рішення щодо в'їзду в Україну представниці Росії на "Євробаченні" Юлії Самойлової, яка відвідувала анексований Крим.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак у п'ятницю, - повідомляє Укрінформ.

«Станом на цю хвилину рішення про заборону в'їзду співачки з Росії поки що не прийнято, воно буде ухвалюватися пізніше. У нас ще доволі багато часу до травня», - сказав Грицак.

Водночас, відповідаючи на уточнювальні запитання журналістів, він зауважив, що закон має бути єдиним для всіх, і людина, яка відвідувала окуповану територію - Крим - не має права в'їжджати на територію України.

Водночас Грицак висловив переконання, що Росія умисно відправляє на "Євробачення" людину з певними фізичними вадами, яка до того ж відвідувала Крим. На його думку, це зроблено для того, щоб подивитися на реакцію України.

«Закон один для всіх, і він означає одне - якщо людина перетнула кордон окупованої території, це означає, що вона скоїла правопорушення, і це є підставою для того, щоб закрити їй в'їзд в Україну. Але питання в'їзду чи нев'їзду в Україну не лише у компетенції СБУ, це компетенція і Державної прикордонної служби, вона також може ініціювати заборону на в'їзд», - сказав Грицак.

Нагадаємо, Росію на пісенному конкурсі "Євробачення-2017", що відбудеться в Києві у травні цього року, представлятиме Юлія Самойлова. Співачка має І групу інвалідності й з дитинства пересувається на інвалідному візку.

Самойлова відвідувала анексований Крим, у зв'язку з чим відповідно до українського законодавством в'їзд до України їй має бути заборонений.

У СБУ пообіцяли вивчити питання та ухвалити виважене рішення щодо в'їзду Самойлової на територію України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПаРаша відправляє до нас свій символ - і гарна і не дурна, але неповносправна
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні