Голова Маневицької РДА підбурював людей не об’єднуватися у територіальні громади

0
-2
Голова Маневицької РДА підбурював людей не об’єднуватися у територіальні громади
У Маневичах відбулися громадські слухання щодо створення Маневицької об’єднаної територіальної громади.

В затвердженому перспективному плані в Маневицькому районі мають створити шість об’єднаних територіальних громад, - повідомляє прес-служба волинського «УКРОПу».

ЗАМІСТЬ ШЕСТИ ОТГ - ДВІ

Як пояснює Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, в результаті об’єднання, громада отримає більші прибутки та ширші перспективи.

Проте керівник місцевої районної державної адміністрації Андрій Линдюк вирішив змінити план та створити в найбільшому районі Волині лише дві громади.

«Мало бути дві громади – Маневицька і Колківська, але створилася Прилісненська. Тож тепер має бути Маневицька і Прилісненська ОТГ. Як тільки ви об’єднаєтеся, то сумарний бюджет не збільшиться і не зменшиться. Він буде як і є. Якщо говорять, що субвенції від держави стане більше, то цього не буде», - сказав він.

Мовляв, грошей на фінансування соціальної чи медичної сфер держава не додасть, а самі об’єднані громади на це не зароблять.

«Колківська громада ніколи не буде з Маневичами. Від Маневич до Колок 27 км. Згідно методики затвердженої Кабміном, радіус ОТГ– не більше 20 кілометрів. Децентралізація повинна наблизити послугу до людини. Чому колківчани повинні їхати в Маневичі? Вони всі послуги мають отримати в Колках. В Колках ви маєте повне право утворення свого ОТГ. Це передбачено в перспективному плані», – заявив регіональний консультант із правових питань Офісу реформ у Волинському РВ АМУ Валентин Малиновський.

ОБ’ЄДНАЛИСЯ В ГРОМАДУ – СВОЇ ПРОБЛЕМИ ВИРІШУЙТЕ САМІ


За словами людей, які присутні в залі, керівник райдержадміністрації, почав «тероризувати» тих селян, які хотіли створити громади. Андрій Линдюк їздить по населених пунктах району та бунтує людей проти створення ОТГ.

Як розповів голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко, через те, що в Прилісному була створена громада, яка зіпсувала власний «перспективний» план Андрія Линдюка, райдержадміністрація просто кинула їхню громаду.

«Район відмовився від громади. Коли почалися сніги, заметілі, їх ОТГ пережила з допомогою директора ДП «Волиньторф» Івана Киричика. Він старався, чистив і дороги місцевого значення, і комунальні. Коли дзвонив до Линдюка за допомогою, той сказав, що оскільки Прилісне створило ОТГ, то самі вирішуйте, чистіть як хочете», – розповів Ігор Терещенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні