Люди повинні змиритися, – волинські чиновники про укрупнення територій

0
-7
Люди повинні змиритися, – волинські чиновники про укрупнення територій
На перехресті доріг поблизу села Оконськ дві з половиною години жителі Маневицького району зупиняли рух транспорту.

На міжнародній трасі Київ-Варшава та автодорозі Луцьк-Дольськ відбулася мирна акція протесту, пише "Суспільне".

Люди — проти поділу Маневицького району і приєднання його до сусіднього Камінь-Каширського, розповів учасник акції, голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко.

“Ми географічно не лягаємо в сторону Камінь-Каширського району. Ми більше лягаємо до Луцького або Ковельського районів. 4 населені пункти, дві сільські ради Камінь-Каширського району, які перебувають на відстані 30 кілометрів — Тоболи, Нові Червища, Старі Червища, Рудка Червинська, 3800 осіб доєднуються до Прилісненської ОТГ. Люди воліють доєднатися до нас, бо розміщені краще. Вони їздять лікуватися у нашу лікарню”, - говорить Ігор Терещенко.

На акцію зібралася понад сотня людей, сказав заступник начальника Маневицького відділу поліції Олександр Шолкович.

Представниця відділу регіональної політики і питань децентралізації облдержадміністрації Ірина Лебедюк розповіла: розглядали три варіанти поділу Волинської області.

“Відповідно до усіх трьох у нас було визначено Камінь-Каширський район з центром у Камені-Каширському. За третім варіантом Маневицький район частково, окрім Колківської ОТГ мав увійти до Камінь-Каширського району. Відповідно за основу було взято саме цей варіант. Люди повинні змиритися, або зрозуміти, що центр району — це не є так, як колись в Радянському Союзі, центр значить усі послуги саме там. В даному випадку послуги, які отримуватиме населення будуть проводитися на місцях в ОТГ, - каже Ірина Лебедюк.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні