«Це нереально», - Гунчик про обіцянку Палиці

2
0
«Це нереально», - Гунчик про обіцянку Палиці
Голова Волинської обласної державної адміністрації вважає, що перинатальний центр можна добудувати наступного року, однак більшу частину коштів на нього потрібно виділити з державного бюджету. Зробити ж це лише за кошти обласної казни, на думку губернатора, нереально.

Про це Володимир Гунчик розповів в коментарі «Волинь24».

Нагадаємо, під час позачергової сесії депутати звернулись до нардепа Ігоря Гузя з проханням сприяти виділенню коштів на добудову перинатального центру з державного бюджету.

Якщо ж в Уряді не прислухаються, голова Волиньради Ігор Палиця заявив про виділення необхідної суми повністю з обласного бюджету.
Натомість голова ОДА вважає, що це не можливо.

«Голова обласної ради приїхавши в місто, поїхав в перинатальний центр і підрядник йому пожалівся, що не виділяють кошти на будівництво, але ця інформація обскубана. Частково ми виділяли кошти і в 2014, і в 2015 році», - наголосив Володимир Гунчик.

Зі слів посадовця, в області станом на кінець 2014 року було об’єктів незавершеного будівництва на 503 мільйони гривень. Окрім перинатального центру, це школи, садочки, заклади соціальної сфери тощо.

«Ми отримали по Фонду регіонального розвитку 89 мільйонів гривень, а на добудову перинатального центру потрібно 90 мільйонів гривень. Я, як голова ОДА, не міг собі дозволити всі гроші сконцентрувати на один центр. Тоді була б шквальна критика на мою адресу через те, що я нічого не роблю з рештою об’єктів незавершеного будівництва», - пояснив очільник ОДА.

Володимир Гунчик каже, що кошти в першу чергу виділялись на ті об’єкти, які вже почали руйнуватись. Натомість перинатальний центр підтримують в гарному стані. Зокрема, на його опалення щосезону виділяють 300 тисяч гривень.

«Я працюю з міністерствами, аби до кінця року було виділено ще 8 мільйонів на центр. Думаю, що наступного року ми можемо підтягнути ще близько 70 мільйонів з державного бюджету і 10-15 – з обласного. Дасть Бог, в 2017 році ми це питання закриємо, але лише з обласного бюджету таку суму виділити нереально», - підкреслив голова облдержадміністрації.

На думку губернатора, це питання потрібно вирішувати поступово, адже в області ще є дороги, інші об’єкти незавершеного будівництва, профтехучилища, зобов’язання по співфінансуванню міжнародних проектів.

«А робити синусоїди – піднятись в одних питаннях, а в інших опускатись, напевно, неправильно», - резюмував чиновник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
300 тис на опалення пустого приміщення,ахрєнєть.Він що не думає,що гроші на вітер йдуть.Як можна опустити добудову перинатального.Нонсенс просто.Чим думає Гунчик і ко? Якщо Гузь та Палиця таки зможуть знайти фінансування -вся область скаже їм дякую.
Відповісти
потрібкно скільки? зовсім трошки мільйонів- бідолагі пошкребіть по карманах- ось і новий центр
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні