Не пройшло й півроку: депутати Волиньради переймалися демаркацією кордону у Ветлах

0
-1
Не пройшло й півроку:  депутати Волиньради переймалися демаркацією кордону у Ветлах
Члени тимчасової комісії облради міркували, як захистити інтереси Волині при демаркації кордону між Україною та Білоруссю.

У селі Ветли Любешівського району відбулося чергове засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань захисту інтересів територіальних громад Волинської області при проведенні демаркаційних робіт на українсько-білоруському кордоні, інформують у прес-службі Волинської облради.

Мешканці села наполягають на тому, що демаркаційні роботи, які проводить білоруська сторона можуть призвести до втрати частини української території та водних ресурсів.

Після того, як голова облради Ігор Палиця провів нараду у Ветлах за участю представників різних служб, було створено тимчасову контрольну комісію.

Після того, як обранці отримали відповіді на частину запитів, вони рушили безпосередньо на кордон. Участь у засідання комісії взяли представники громади та прикордонники.

Оглянувши кордон, депутати провели нараду в стінах Ветлівської сільради. Члени комісії сподіваються, що доки демаркаційна комісія не видана на-гора жодного акту щодо розміщення прикордонних знаків на межі між Україною та Білоруссю, зокрема – поблизу села Ветли, доти є надія, що вдасться відстояти землі громади.

"Розміщення прикордонних знаків затверджується актами. Демаркаційна комісія ще не розглядала жодного. Тому ще можна спробувати організовувати якусь конструктивну розмову українській стороні", - наголосив голова комісії депутат Олександр Курилюк.

Депутат Юрій Ройко запропонував шукати документальні докази, що на території, про яку стільки багато мови господарювали українці і вели там лісове та водне господарство. Такої ж думки Олексій Панасюк та Анатолій Бусько.

"Ми напрацьовуємо своє звернення до українсько-білоруської демаркаційної комісії, надішлемо його за підписом Ігоря Палиці і на наступному засіданні проаналізуємо їхні відповіді", – зазначив Олександр Курилюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні