Кому вигідно звільнити директорку волинського санаторію «Пролісок»?

3
-4
Кому вигідно звільнити директорку волинського санаторію «Пролісок»?
Депутати та активісти пропонували звільнити з посади директора комунального санаторію "Пролісок" Валентину Касарду.

Про це стало відомо у вівторок, 22 листопада, під час засідання комісії облради з питань депутатської етики та злочинності.

На розгляд членів комісії винесли звернення щодо розірвання договору з керівником санаторію матері та дитини "Пролісок", що розташований у селі Грем'яче Ківерцівського району та належить до обласної комунальної власності.

Голова комісії депутат облради Анатолій Вітів (фракція "Свобода") повідомив: на комісію надійшло звернення депутата облради Володимира Кучера ("Радикальна партія Олега Ляшка"), Спілки воїнів АТО Волині, Спілки ветеранів Афганістану щодо необхідності розірвання договору з Валентиною Касардою.

На думку громадських активістів та окремих волинських обранців, за продаж наливки у магазині, що на території санаторію, має відповісти директор установи.

"Компетентні люди довели, що це відбувалося справді незаконно. Не має облрада призначати директорів санаторіїв, які стають потім князьками. Я сподіваюся, колись ці всі санаторії будуть передані в приватні руки", - зазначив депутат Володимир Кучер.

Щодо торгівлі наливкою (резонансу цій темі, як відомо, надав голова облради Ігор Палиця, коли приніс на сесію пляшку зі смородиновим алекогольним напоєм), то підприємець, яка за договором здійснює торгівлю у "Проліску", і справді вчинила адмінпорушення. Про це свідчать результати перевірки фіскальних органів.

У керівника Спілки воїнів АТО Волині Олександра Серватовича претензії іншого змісту: санаторій не бере участі у державних програмах, за якими оздоровлюються учасники АТО.

Така постановка питання викликала чималий резонанс. Щоб захистити директора Валентину Касарду, на засідання комісії прибули представники колективу санаторію. Люди вважають, що претензії до керівника - безпідставні й убачають за ними політику, а не реальні недоліки в роботі.

"Надумане питання. Причина - в Касарді. Треба забрати Касарду і приватизувати санаторій. Це всі розуміють, але ніхто не говорить! Ми розглядаємо сьогодні "Пролісок", коли колишній санаторій у Журавичах лежачий, чи коли "Лісову пісню"і "Турію" треба спасати. Не чіпайте. Дайте спокійно працювати!" - такими словами відреагувала на позицію Кучера та громадських активістів директорка санаторію.

Безпідставними, на думку Валентини Касарди, є звинувачення у неучасті в тендері щодо оздоровлення учасників АТО. Так, санаторій не брав участі у тендері за державними програмами, але працює над оздоровленням цієї категорії населення з окремими районами. І цьогоріч у "Проліску" побувало три сотні учасників АТО.

Ініціатори розірвання контракту із Касардою переконували, що за цим - жодної політики.

Натомість були й такі, хто вважав інакше.

"Мені дивно, що це питання виноситься на вашу комісію. Ось тут якраз втрутилася сама, яка не є паскудна політика. Це привід вчепитися в директора", - переконана депутат Людмила Кирда (позафракційна).

"Поки не буде нормального положення про призначення та звільнення керівників комунальних закладів, доти в нас буде така чехарда. Давайте приймемо положення, щоб кожен керівник знав: він захищений від отаких політичних зазіхань!" - наголосив депутат Святослав Кравчук ("Наш край").

Голова комісії облради Анатолій Вітів запропонував, аби санаторій перевірила робоча група. Мовляв, це - якраз у її компетенції (до робочої групи входять працівники облради).

Усе ж більшість членів комісії проголосувала за те, щоб провести перевірку. Проти - тільки депутат Костянтин Зінкевич ("Самопоміч"). На його думку, щоб переконатися у тому, як працює санаторій, достатньо проаналізувати його фінансову звітність.

Довідково. Санаторієві "Проліску" до політичних розборок та несподіваних перевірок не звикати. Як тільки заклад став успішним, а таким його зробив колектив на чолі з Валентиною Касардою, одразу став предметом пильної уваги тих чи інших політичних сил.

Справжня війна довкола "Проліска" розгорнулася у 2007-му, коли облраду очолював Анатолій Грицюк. Тодішній депутат від "Нашої України" Іван Карпомиз, він же - голова Ради Федерації профспілок області, відстоював право профспілок володіти часткою майна успішного санаторію, що постав на базі колишнього профспілкового піонерського табору. Облраді вдалося відстояти комунальний санаторій.

Як зауважила під час засідання комісії Валентина Касарда, тоді судові витрати профспілкам оплачував Василь Столяр, тодішній депутат облради від "Нашої України". Нині Василь Столяр - лідер фракції "Батьківщина" у облраді, з якої недавно виключили Валентину Касарду, Людмилу Кирду, Сергія Слабенка).

Схоже, над санаторієм знову нависнув дамоклів меч. Хоча ті, хто розхитують крісло під Валентиною Касардою, запевняють, що відстоюють інтереси громади і проти передачі комунального закладу в приватні руки.


Олена ЛІВІЦЬКА




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Створила своє царство, людей там нізащо має. Гроші за все бере, давно пора розібратись
Відповісти
ВИ --чудаки - порівняйте умови в ПРОЛІСКУ та ЛІСОВІЙ ПІСНІ ...і ВАМ ...може розвидниться хоч трішки . а КУЧЕР ---СВИНЯ на 200 % !!!
Відповісти
Кучер-маріонетка.Згадайте що він перед виборрами розповсюджував.Проте що почалось рейдерське захоплення санаторію не викликае сумніву. Особи ці самі. Хто за ними стоіть-питання. В 2007 році не вдалось.Взялись знову.Ще Бондара забули згадати.Він тоді також разом з Столяром "захоплювали".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні