Наші ракети кращі за російські аналоги, - Турчинов

0
2
Наші ракети кращі за російські аналоги, - Турчинов
Ракетна програма України включає в себе повний цикл виробництва всіх складових елементів, не тільки для військових потреб, але й для для космічних програм, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) України Олександр Турчинов.

Про це пише Дзеркало тижня із посиланням на матеріали LB.ua.

"Ми сьогодні почали виробляти українські ракети, всі складові елементи яких виробляються також в Україні. Не багато країн мають повний цикл такого виробництва! Останні випробування показали не просто високу якість наших ракет, а й те, що вони кращі за російські аналоги. Це важливо. Виробництво ракети – це не тільки розробка корпусу, бойової частини, пускової установки і системи управління, це ще і тверде ракетне паливо. Його виробляють лічені країни", – сказав Турчинов.

Голова РНБО не розповів, де саме і як давно ракетне паливо виробляється в Україні.

"Ми повинні себе захистити. Якщо ми не можемо зробити це в кількісному показнику, значить, повинні – в якісному. Наша зброя має перевершувати те, чим нам загрожує ворог. І в цьому плані належить створити ще дуже і дуже багато. Нас позбавили потужного ядерного потенціалу – третього в світі – в обмін на фіктивні гарантії безпеки, які нічим і ніким не підтверджені. У нас немає іншого виходу, як захищати себе самим. А без сучасної, нової, якісної зброї це практично неможливо", – додав Турчинов.

Раніше повідомлялось, що конструкторське бюро "Луч" (Київ) провело успішні випробування нової системи дистанційно керованого зброї "Сармат". В кінці вересня в Україні відбулися успішні випробування нової ракети для реактивних систем залпового вогню, розробленої КБ "Луч".

Нагадаємо, що 26 серпня в Україні відбулися випробування нового ракетного комплексу на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Робоча назва комплексу "Вільха". Він може розглядатися як заміна оперативно-тактичного ракетного комплексу "Точка", з поліпшеними на порядок показниками точності попадання, ніж у "Точки". Всі комплектуючі для виробництва "Вільхи" – українські.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні