Головному лікареві волинської психлікарні можуть винести догану «за коноплю»

1
-21
Головному лікареві  волинської психлікарні можуть винести догану «за коноплю»
Cтан справ у обласній психіатричній лікарні №1 вивчатиме тимчасова комісія облради.

Про це стало відомо у п'ятницю, 30 вересня, під час засідання комісії з охорони здоров'я Волинської обласної ради.

На засіданні комісії планували заслухати звіт про діяльність головного лікаря Волинської обласної психіатричної лікарні №1 Олега Черниша, до роботи якого обранці мають чимало претензій.

Управління охорони здоров'я облдержадміністрації запропонувало комісії винести догану головному лікареві психлікарні. Як підтвердив начальник управління Ігор Ващенюк, підставою для догани став недавній скандал із виявленою оранжереєю з коноплею на території закладу. А оскільки установа належить до облансої комунальної власності, то догану має розглянути і профільна комісія.

Нагадаємо: у березні цього року на території психлікарні правоохоронці виявили та вилучили понад 200 стебел коноплі, вагою майже 2 кг. Оранжерею з марихуаною облаштував 45-річний мешканець Луцька. В одному з приміщень він облаштував кімнату спеціальними обігріваючими лампами, вологоміром, термометром та витяжкою.

На думку голови комісії депутата облради Олександра Зінчука, оцінити роботу головного лікаря Олега Черниша має тимчасова комісія облради, яку очолює депутат В'ячеслав Рубльов.

"Конопля вирощується, трудові майстерні знищені, теплиця - теж, витяжки в кухні не працюють. Є питання. Хай розгляне комісія, депутати вивчать ситуацію, заслухають звіт. Там є проблеми. Юридичні. Кримінальні, якщо конопля в трудмайстернях росте... Ви їм все поясните", - зауважив Олександр Зінчук.

На що головний лікар установи Олег Черниш заявив, що категорично не згідний зі звинуваченнями, а лікарня в такому стані через те, що управління роками ігнорувало звернення про необхідність виділити гроші на ремонт.

Щодо коноплі, то сам Олег Черниш не бачить в цьому нічого "суспільно-небезпечного".

"Відбувся суд. Ось у мене документ, де зазначено, що від вчиненого ніяких суспільно-небезпечних наслідків не наступило. Скажу, що "гашиш" зараз використовується в Ізраїлі для зняття болю при онкозахворюваннях. І він вирощував його для себе", - каже головний лікар.

Майстерні передали лікарні у 2006-му році. Всі дев'ять років поспіль адміністрація лікарні просила про фінансування на їх ремонт. Наразі харчоблок є аварійним, як і ще кілька споруд на території установи.

Ігор Ващенюк не став заперечувати, що стан лікарні - то проблема спільна.

У будь-якому випадку своє слово має сказати тимчасова комісія, яка перевірятиме умови, в яких доводиться працювати медперсоналу і лікуватися пацієнтам.

ЧИТАТИ ТАКОЖ "ЯК ЛІКУЮТЬ ШПИГУНІВ ТА ЗІРОК: "РЕПОРТАЖ ІЗ ПСИХУШКИ" У ЛИПИНАХ"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Красными нитками шито...
Догану первому коррупционнеру Луцка - просто смешно...
Что за главрач, который не знает о происходящем на территории больницы?
Ответ прост - это сговор.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні