--> Виїхали за кордон: пояснили, чому на Волині не вистачає лікарів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Виїхали за кордон: пояснили, чому на Волині не вистачає лікарів

3
0
Виїхали за кордон: пояснили, чому на Волині не вистачає лікарів
На Волині у поліклініках та амбулаторіях бракує лікарів. Найгірша ситуація – у селах.

Про це в інтерв’ю газеті «Волинь-нова» розповів начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

З його слів, первинна ланка медицини загалом в області забезпечена лікарями на 78 відсотків від потреби, яку визначають за кількістю населення. Але у сільській місцевості ситуація гірша, ніж у містах. Там цей показник становить усього 67 відсотків.

«Маємо 13 амбулаторій, де нема постійних лікарів. Це — тривожний сигнал для влади на місцях. Її обов’язок не тільки писати листи в усі інстанції з вимогою прислати медика. Громада має думати, як «заманити» молодого спеціаліста, як забезпечити його житлом, створити належні умови для роботи», - зауважив головний медик області.

«Сьогодні випускники медичних університетів не зобов’язані їхати за призначенням, відпрацьовувати 3 роки, як було раніше. До того ж у них сьогодні є вибір — залишитися в Україні чи влаштуватися за кордоном. Тому проблему кадрового «голоду» розчерком пера ніхто не зможе вирішити», - додав посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже зручно,центральна влада заводи розпродала,багато що зкинула на територіальні громади,нехай самі себе забезпечують...ото виникає запитання ,а для чого вони тоді нам потрібні...?
Відповісти
Для чого міністерство охорони здоров’я якщо громади мають забезпечувати своііх медиків?!
Відповісти
Два роки тому, перед інтернатурою, неодноразово ходила в Департамент ОЗ з проханням дати гарантійний лист на працевлаштування. Сказали, що багато волокити та великої потреби в сімейних лікарях немає. Просилася не в Луцьк, а хоча б у Волинську обл. Тепер відпрацюю інтернатуру в Херсонській області та поїду в Чехію. Там більше цінують лікарів. А тут тільки за "бабло" можна влаштуватись молодому спеціалісту та і то світить тільки мінімалка. Хай Ващенюк працює за 3720грн
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні