Більше половини волинських школярів «відсиджуються» на уроках фізкультури

1
9
Більше половини волинських школярів «відсиджуються» на уроках фізкультури
Трохи більше 50 % школярів Волині на заняттях із фізкультури займаються у спеціальних медичних групах.

Про це стало відомо під час інтерактивного прес-клубу «Спорт – запорука здоров’я чи тільки слави?», - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Волинські вчителі-фізкультурники вважають, що бар’єром для зарахування до основної групи для більшості школярів стала проба Руф’є.

Це нескладний медичний тест, який оцінює швидкість відновлення пульсу після фізичних навантажень. Зокрема, вимірюють пульс дитини у спокійному стані та після присідань. Результати оцінюють за спеціальною формулою.

Вчитель фізкультури Луцької НВК № 9 Тетяна Хомич висловилася з приводу того, що такого тесту замало, аби визначити реальний стан здоров’я дитини та з’ясувати, в якій групі їй варто займатися на фізкультурі.

«Цей тест – це ненормально. І це нам виллється у дуже погані результати», – висловилася Тетяна Хомич.

Її підтримали і колеги, які пригадали випадки, коли відомі спортсмени не могли взяти участь у змаганнях через результати проби Руф’є.

За словами Тетяни Хомич, дуже часто у школах можна побачити ситуацію, коли діти, які мали б займатися у спеціальних медичних групах, на фізкультурі просто відсиджуються. Це, на її думку, провина вчителів, які мали би пропонувати таким дітям окремий комплекс вправ.

До того ж, під час прес-клубу педагоги-фізкультурники запевнили, що скорочення кількості занять фізкультурою у школах дуже негативно позначається на розвитку спорту в області. Більше того, вони вважають, що оцінки школярам на фізкультурі варто ставити і в початкових класах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хіба відсидка на фіз-рі добавить здоров"я.?То може перейменувати урок на"Культ відсидку"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні