Луцькі студенти - в ганебних списках Генпрокуратури

1
0
Луцькі студенти - в ганебних списках Генпрокуратури
Завершилося досудове розслідування за фактами завищення результатів ЗНО у 2014-2015 роках.

"Генеральною прокуратурою України забезпечується поновлення прав потерпілих, за наслідками чого вже відраховано 26 студентів, що подали недостовірні дані про результати ЗНО", - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

Генеральна прокуратура спрямувала до суду обвинувачуваний акт відносно екс-директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, його двох заступників та ще чотирьох осіб. Із 2008 року «відомство Лікарчука» підробило близько 2 тисяч результатів ЗНО.

«У 2014−2015 роках слідством встановлено завищення результатів ЗНО понад 200 осіб, а всього з 2008 року – близько 2000», – йдеться в повідомленні ГПУ.

Завищення результатів ЗНО надало незаконні переваги у доступі до вищої освіти сотням абітурієнтів, переважно дітей керівників органів державної влади вищого рівня, правоохоронних органів, працівників системи освіти, народних депутатів України та їх помічників, та обмежило можливість отримання освіти талановитою молоддю, яка мала на це законне право.

Генпрокуратура оприлюднила списки осіб, яким змінено результати ЗНО у 2014 і 2015 році.

У списках фігурують і студенти луцького вишу - Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Серед них – Шишкова Яна Йозефівна (СНУ, результати ЗНО 2014 року), Сойма Михайло Михайлович (СНУ, результати ЗНО 2015 року), Андрійчук Вероніка Євгеніївна (СНУ, результати ЗНО 2015 року), Черватюк Тарас Сергійович (СНУ, результати ЗНО 2015 року).






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ого який злочин аж прокуратура зайнялася...в них там більше ніяких злочинів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні