За яке порушення весною доведеться заплатити чималий штраф

1
За яке порушення весною доведеться заплатити чималий штраф
Українцям нагадали про те, що збір березового соку не можна проводити самовільно, для цього потрібно мати спеціальний дозвіл - "лісовий квиток". Інакше порушнику доведеться заплатити чималий штраф.

Про це пише Styler.

Чому не можна самовільно збирати березовий сік
"Березень - час заготівлі корисного i смачного березового соку. Збираючи сік самостійно для власних потреб, громадяни можуть своїми діями спричинити загибель дерева. Зазвичай це стається тому, що люди не зважають на вік дерева, яке вони підсочують, а також на насадження, де це можна робити", - пояснюють експерти.

Через неправильний збір соку, в середині дерева розпочинаються процеси гниття, грибкові захворювання й воно втрачає свої якості, всихає.

Який штраф доведеться заплатити за незаконний збір березового соку
Стаття 10 Закону України "Про рослинний світ" передбачає, що збирання деревинних соків відносять до спеціального використання природних рослинних ресурсів.

"Право заготівлі березового соку мають постійні користувачі лісових угідь (державні та комунальні лісогосподарські підприємства), а також підприємці та фізичні особи, які отримують для цього спеціальний дозвіл - "лісовий квиток", - йдеться у повідомленні.

Такий документ дає право для добування соку у чітко відведених місцях та з дотриманням встановлених правил заготівлі. За недотримання цих вимог порушників чекатиме покарання згідно статті 70 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Заготівля березового соку у межах населеного пункту, на територіях парків, скверів, зелених зон є порушенням, за яке передбачено накладення адміністративного штрафу від 340 грн до 1700 грн.

Крім цього, збирати березовий сік на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду суворо заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніззззяяяяаааа .... ай-я яй !!!!!!!!!!! нам, зеленим, можна
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні