Чи були полонені українські військові на борту Іл-76: коментар ГУР

0
Чи були полонені українські військові на борту Іл-76: коментар ГУР
Наразі українське Головне управління розвідки утримується від коментарів щодо оприлюднених Росії списків українських військовополонених, які нібито могли бути на борту літака Іл-76, що впав у Бєлгородській області.

Про це представник розвідки сказав у коментарі Радіо Свобода.

"Коментувати не будемо, тому що для цього мають бути офіційні повідомлення від осіб, які відповідають за поводження з військовополоненими. Ні Сімоньян, ні Шарії до цього стосунку не мають. Тобто інформація офіційна від Міністерства оборони Росії або від інших структур. В іншому випадку це сприймається як свідома інформаційно-психологічна операція ворога", - наголосив Юсов.

За його словами, Україна наполягає на проведенні міжнародного розслідування, щоб точно з’ясувати усі деталі того, що сталось. Юсов пояснив, що за нормами міжнародного права саме держава, яка утримує військовополонених, є відповідальною за їхню безпеку, в тому числі за транспортування до обміну.

"Ми можемо припустити будь-які сценарії, включно зі свідомою провокацією, також із використанням українських військовополонених фактично як живого щита для транспортування БК і озброєння для ракетних комплексів, які нищать українські міста", - сказав представник ГУР.

До слова, раніше російська пропагандистка Маргарита Сімоньян опублікувала список з 65 імен з прізвищами українських військових, які нібито були на борту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні