Зеленський зробив заяву про загрозу захоплення України та війни рф з НАТО

0
Зеленський зробив заяву про загрозу захоплення України та війни рф з НАТО
Президент України Володимир Зеленський не радить країнам Заходу, у тому числі Сполученим Штатам Америки, експериментувати із затримкою допомоги для України.

Про це глава держави сказав під час виступу у Давосі на полях Всесвітнього Економічного Форуму, пише Уніан.

Зокрема, у президента запитали, що станеться, якщо Україна не отримає фінансування від Сполучених Штатів Америки, і чи може Україна воювати з росіянами без американської допомоги.

"Якщо чесно, я б не радив нам всім експериментувати. Бо це страшний експеримент - затягувати з тією чи іншою допомогою. Проблема в тому, що ми навіть іноді називаємо допомогу допомогою. Тому що не всі, на жаль, усвідомлюють, що це безпека не тільки України. Так, в більшості своїй - українських людей, але це безпека європейського континенту, і буде мати вплив безумовно на безпеку на всіх континентах. І це має вплив", - наголосив Зеленський.

Як приклад, він нагадав про наслідки блокування Росією Чорного моря для багатьох держав світу, коли багато держав залишилися без хліба, а також відбувався демпінг цін на агропромислову продукцію.

"Не допомога Україні - це й не допомога багатьом континентам, де може бути посіяний хаос через голод або ще через багато речей", - сказав Зеленський.

Також президент відзначив, що через російське повномаштабне вторгнення 7 мільйонів людей поїхали з України.

"А якщо б ми допустили більше проникнення Російської Федерації і повну окупацію держави, в якій є 40 мільйонів людей? Що б це могло бути? Ще більші міграційні ризики", - сказав Зеленський.

Він сказав, що надання допомоги - це, у першу чергу, забезпечення стабільності для Європи.

Зеленський зазначив, що Україна буде слабкою на полі бою без допомоги.

"У нас буде великий дефіцит артилерії, дуже великий дефіцит ракет для протиповітряної оборони. Це значить, що ми не зможе відбивати удари балістичними ракетами тощо. Буде велика кількість вбивств і велика кількість поранених людей. Ось вам і все. Завдяки системам протиповітряної оборони, наприклад, яка дуже високовартісна, у нас немає в цьому році блекаутів. І в наших людей є тепло, вода, і в лікарнях, і в дитсадках, і в школах. Тому, що ж станеться? Станеться велика криза. Зараз війна, а буде велика криза для всієї Європи. Чому? Тому що без допомоги Сполучених Штатів, без допомоги Європейського Союзу Україна буде боротися, Україна буде слабкіше, і це буде можливість для Росії захопити нас, - переконаний Зеленський. - Як тільки вони нас захоплять, повірте мені, це буде війна НАТО з Російською Федерацією".

Глава держави вважає, що російський диктатор Володимир Путін цього реально хоче.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні