На Волині чоловік проігнорував повістку, бо не мав грошей, щоб доїхати до військкомату

1
На Волині чоловік проігнорував повістку, бо не мав грошей, щоб доїхати до військкомату
У Волинській області чоловік ухилився від мобілізації, бо "не мав грошей на проїзд" до пункту збору для проходження служби. За це його засудили до іспитового терміну.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області.

За даними суду, чоловіка 4 вересня 2023 року ВЛК визнала придатним до служби в армії. 25 вересня йому дали під підпис "бойову повістку" і він повинен був 27 вересня прибути до військкомату, проте ухилився від мобілізації. Це кваліфікували як ухилення від призову. У суді наголосили, що поважних причин українець не мав.

На суді чоловік провину визнав та розкаявся, а також попросив суворо не карати. Він пояснив, що того дня не прибув до ТЦК і СП, бо "не мав коштів на проїзд".

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на рік іспитового. Вирок ще можна оскаржити у суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате ті що мають гроші відкупляються! І ніхто їх за таке не судить!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні