Чому в Україні різко впав курс долара

0
Чому в Україні різко впав курс долара
В Україні різко подешевшав готівковий долар. Американська валюта за два місяці поточного року здешевшала майже на дві гривні, пише УНІАН.

З початку року українці купували долар за курсом 40 гривень 60 копійок, в березні курс покупки в середньому 38 гривень 60 копійок. Чи означає це, що гривня міцнішає, а ціни стануть нижчими.

Він каже, що падіння готівкового долара хоч і незначне, але корисне для економіки держави. "У нас є набагато більший інфляційний тиск, цього року інфляція все ще в Україні буде залишатися високою. І, звісно, стабільність гривні чи її мінімальне укріплення грає проти інфляції", - заявив Фурса.

Економічний експерт додає, що інфляційний тиск все одно набагато більший. Тому не варто чекати падіння цін на продукти.

Серед причин зміцнення гривні Фурса називає бажання деяких банків продати долари, які у них є, для отримання гривні для збільшення її обсягів. Він прогнозує, що нижче 38 грн/дол гривня не опуститься, проте й вище 40 підніматися не буде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні