--> В Україні може змінитися курс долара: чи треба купувати валюту | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні може змінитися курс долара: чи треба купувати валюту

0
В Україні може змінитися курс долара: чи треба купувати валюту
Курс долара останнім часом знижується до гривні, однак це триватиме не довго, а тому тим громадянам, які хочуть купити валюту, краще це зробити до третьої декади місяця.

Такий прогноз озвучив директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко, повідомляє Апостроф.

Так, на думку експерта, перед Великоднем валютний ринок дещо пожвавиться і курс долара тимчасово знизиться.

"Громадяни можуть обміняти частину своїх валютних заощаджень, щоб підготуватися до свята. Саме тому з 6 квітня на ринку може скластися ситуація, коли валютна пропозиція почне зростати, що відразу позначиться на курсі валют", - пояснив банкір.

Згідно з прогнозами Марченка, у Великдень (до 16 квітня) гривня може зміцнитися на 2-3%, що призведе до невеликих змін валютного курсу. Зокрема, з 6-7 квітня до 16 квітня курс валют може знизитися до 37,3-38 гривень за долар і до 39,5-40,5 гривні за євро. До цього ситуативні коливання валюти становитимуть не більше 30-50 копійок, а різниця між курсами купівлі та продажу становитиме близько 15 копійок для долара та 25 копійок для євро.

За словами Марченка, ці зміни будуть тимчасовими. Тому до кінця третьої декади квітня валютний курс повернеться до звичайних рівнів - близько 38,3 гривні за долар та 40-41 гривень за євро.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні