16 лютого — день пам'яті Анни пророчиці: що заборонено робити у цей день

0
16 лютого — день пам'яті Анни пророчиці: що заборонено робити у цей день
У цю дату православна церква відзначає день пам'яті Симеона Богоприімця і Анни пророчиці, пише УНІАН.

Згідно з переказами, праведний Симеон був обранцем Божим, який не помре, поки на Землю не прийде Месія. Святий перекладав Священні Писання, з яких дізнався про пришестя Ісуса Христа. Ведений Божим Духом, Симеон відправився в Єрусалимський храм, де зустрів Діву Марію, що тримала на руках немовля. Тоді і стало відомо, що саме ця дитина буде Спасителем. Старець, який благословив Діву Марію та Йосипа, сказав, що до цього в храм приходила Анна пророчиця, яка славила Господа і говорила про нього.

Відомо, що Симеон Богоприїмець помер, проживши 360 років, а мощі його пізніше були перенесені в Константинополь. У цей день також відзначається народне свято 16 лютого - Семен і Анна.

Прикмети 16 лютого
чути шум лісу - до відлиги;
горобці голосно цвірінькають - чекати ранньої весни;
снігу випало багато - літо буде дощовим;
чим раніше почнете займатися домашнім господарством - тим швидше настануть теплі дні.

Що сьогодні не можна робити
У цю дату категорично заборонено брати гроші в борг і віддавати їх тим, хто просить - весь рік проживете в злиднях. Також не можна носити чорний одяг - привернете нещастя. Підмітати в будинку не рекомендується - можете "вимести" домовика, а разом з ним благополуччя.

Що можна робити 16 лютого
Сьогодні православні віруючі моляться святому Симеону і Анні про захист своїх дітей. Праведники вважаються покровителями немовлят, тому ви можете попросити у них здоров'я для своєї дитини.

Наші предки в цю дату прибирали в стійлах і доглядали за кіньми. Якщо цього не зробити, то в стайню прийде домовик і влаштує безлад. Задобрити його можна було кашею з медом. У будинках було прийнято розвішувати віники з цілющих трав, щоб відвести нечисту силу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні