Всі сни в ніч на 27 лютого віщі: прикмети та заборони на цей день

0
Всі сни в ніч на 27 лютого віщі: прикмети та заборони на цей день
Церковне свято 27 лютого - день пам'яті святого Кирила. Ім'я святого до прийняття схими в 968 році було Костянтин. Він, як і і його старший брат Мефодій, народився у візантійському місті Солуні (нині це місто в Греції Фессалоніки).

У 12 років залишився сиротою, виховував його логофет Феоктист (чиновник в канцелярії патріарха). Хлопчик отримав гарну освіту і вирішив присвятити своє життя служінню Богу, пише УНІАН.

Прикмети на 27 лютого
якщо в цей день сонце і тепло - ще будуть морози;
сильний мороз - до спекотного літа;
птахи голосно щебечуть - бути потеплінню.

Що можна робити 27 лютого
На Кирила готували гарячий лікувальний збитень - напій з трав, патоки, прянощів і меду. Особливу увагу приділяли сновидінням: вважалося, що всі сни в ніч на 27 лютого віщі.

Що сьогодні не можна робити
У цей день заборонялося стригти нігті - можна вкоротити собі життя. Також не радили ходити по лікарях, особливо до стоматолога - користі буде мало.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні