--> Росія запускає по Україні пусті ракети: що це означає | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Росія запускає по Україні пусті ракети: що це означає

0
Росія запускає по Україні пусті ракети: що це означає
Росіяни використовують неозброєні крилаті ракети, які призначені для перенесення ядерних зарядів, щоб спробувати вичерпати запаси засобів протиповітряної оборони України, пише Мілітарний.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого військового чиновника США.

Він підтвердив дані британської розвідки: нібито Росія знімає ядерні боєголовки з ракет.

Йдеться про звіт розвідки Великої Британії від 26 листопада. У ньому зазначається, що на зображеннях відкритих джерел зафіксовано ракету Х-55, яка була розроблена в 1980-х як система для доставки ядерного заряду.

При цьому підкреслюють, що бойову частину таких ракет замінюють баластом, тому вони так само завдають шкоди через їхню кінетичну енергію та невитрачене пальне.

“Це, звичайно, те, що вони намагаються зробити, щоб пом’якшити наслідки роботи систем протиповітряної оборони, які використовують українці“, – сказав чиновник журналістам.

Використовують Х-55 стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160.

Х-55 оснащена компактною термоядерною бойовою частиною із зарядом потужністю 200Кт. При заданій точності потужність заряду має забезпечувати ураження основних цілей – стратегічних центрів державного та військового управління, військово-промислових об’єктів, баз ядерної зброї, пускових ракетних установок, включаючи захищені об’єкти та укриття.

Тому надання засобів ППО – пріоритет для США та союзників. Про це напередодні заявив речник Пентагону, відповідаючи на питання про надання Україні ЗРК Patriot. Щоправда, зауважив, що саме про ці системи зараз не йдеться.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні