Як скоротити витрати на електрику? Поради енергетиків

1
Як скоротити витрати на електрику? Поради енергетиків
В умовах повномасштабної російської агресії проти України багато хто стикається з проблемою економії енергоресурсів. Напередодні опалювального сезону ця тема стає ще актуальнішою.

Про це ">повідомляє "Київтеплоенерго" у Telegram.

Фахівці озвучили корисні поради щодо економії електроенергії:

Для скорочення витрат електроенергії треба замінити лампи розжарювання на світлодіодні. Енергоощадні лампи служать у 5 разів довше, а витрати на їх придбання окупляться менш, ніж за рік;

Краще використовувати точкові світильники. Освітлення в "робочій" зоні помешкання набагато економніше, ніж освітлення всього приміщення з центрального світильника;

Датчики руху – ідеальний варіант для економії електроенергії в коридорах, на сходових клітинах та у під’їздах багатоквартирних будинків;

Треба вимикати світло під час виходу з кімнати. Також не треба залишати електроприлади "в режимі сну". Сумарне енергоспоживання побутових електроприладів в режимі очікування може досягати 350-400 кВтгод на рік.

Купуючи нову побутову техніку, слід звертати увагу на клас енергозбереження. Його маркують літерами від A до G, де "А+++" – найбільш енергоощадний, клас "G" – найменш енергоощадний. Побутова техніка класу "А" або "А+" на 30-50% використовує менше електроенергії навіть порівняно з приладами класу "В".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А вартість електрики знизити не пробували?А стосовно діодних ламп те що вони в п'ять раз довше служать-то ще питання спірне, стрибки напруги, перегрівання світлодіодів , драйверів в герметичній лампі скорочують тривалість "життя" такої лампи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні