Чи зміняться тарифи на комуналку в Україні

0
Чи зміняться тарифи на комуналку в Україні
В Україні тарифи на опалення та гарячу воду не перераховуватимуть щонайменше до кінця опалювального сезону.

Кабінет міністрів ухвалив рішення надати додаткову субвенцію місцевим бюджетам у розмірі 14 млрд грн. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Obozrevatel.

Ці кошти можна використовувати для компенсації збереження тарифів. За його словами, 14 млрд грн використовують, щоб тарифи на тепло й гарячу воду для людей залишилися без змін.

Ці кошти допоможуть підприємствам стабільно працювати взимку й ремонтувати обладнання.

"Ми пообіцяли, що уряд допомагатиме й підтримуватиме місцеву владу. І ми цю обіцянку виконуємо", – зазначив глава уряду.

В Україні вартість електроенергії для населення не переглядатимуть. До того ж будь-які заяви про те, що готується подорожчання, є інформаційними атаками Росії.

Про це йдеться в заяві постачальника електроенергії в Києві.

"Поширення інформації про зміну тарифу на електроенергію для населення є свідомим фейком і частиною інформаційних атак ворога. Ціни для населення залишаються незмінними відповідно до постанови Кабміну", – зазначив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Водночас щонайменше до 31 березня 2023 року тарифи не переглядатимуть. Подальші плани уряд затвердить лише напередодні зазначеної дати.

Українці, як і раніше, платитимуть 1,44 грн/кВт*год за весь спожитий обсяг до 250 кВт*год на місяць і 1,68 грн за кВт*год у разі споживання понад 250 кВт*год.

Водночас ціни для бізнесу можуть коливатися залежно від зміни розміру їхніх складових.

Ціни для малих непобутових споживачів (електроустановки яких під'єднані до мереж з договірною потужністю до 50 кВт) формуються відповідно до методики НКРЕКП.

Така ціна містить: вартість купівлі електроенергії на ринках плюс тариф на послуги оператора системи розподілу, плюс тариф на послуги оператора системи передавання, плюс тариф постачальника універсальної послуги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні