--> Відьми приходять доїти корів: що не можна робити 11 серпня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відьми приходять доїти корів: що не можна робити 11 серпня

0
Відьми приходять доїти корів: що не можна робити 11 серпня
Сьогодні, 11 серпня, православна церква вшановує день пам'яті - мучениці Серафими, яка жила Римі під час правління імператора Адріана, який почав гоніння на християн, пише УНІАН.

Прикмети 11 серпня

якщо день видався теплим, то і на початку вересня стоятиме тепла і сприятлива для землеробства погода;
ранковий туман - до поганого збору меду;
якщо цілий день туман, то буде хороший урожай зернових культур;
зелений овес - до дощової осені;
багато ягід і горіхів - до холодної зими.

Що сьогодні не можна робити

У цю дату люди дотримуються певних заборон. Наприклад, небажано займатися рукоділлям із гострими предметами, працювати на городі, прибирати в будинку та займатися фізичною працею. Православна церква категорично забороняє лаятися та сваритися.

Що можна робити 11 серпня

У цей день прийнято пекти пироги з калини. Дівчата з ранку вмивалися калиновим соком, а юнаки схилялися до калинового стовбура - вірили, що рослина дає силу і мужність. Рубати гілки калини в цей день категорично заборонялося.

Також наші предки 11 серпня збирали гриби і горіхи, а бабки-знахарки читали змови від злодіїв і розбійників. Люди вірили, що саме цієї ночі приходять відьми доїти корів, тому тварини чахнуть на очах. Для того, щоб це не сталося, господарі щільно закривали двері хліва, а всередині вішали обереги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні