Лукашенко закликає українців їхати в білорусь

0
-1
Лукашенко закликає українців їхати в білорусь
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко в односторонньому порядку дозволив українцям з прикордонних районів збирати на білоруській території гриби та ягоди. Влада Рівненщини попереджає, що це — провокація, пише Громадське.

20 червня Державний прикордонний комітет білорусі повідомив, що лукашенко дозволив жителям українського прикордоння з 1 липня збирати дикороси за сезонними, тимчасовими спрощеними перепустками на білоруську територію до ландшафтного заказника «Ольманські болота».

Такі перепустки видаються щороку для жителів Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей. Проте цього року білорусь видає їх за власним рішенням — Україна про це не просила.

Очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль заявив, що таке рішення є провокацією.

«Прохання всіх до цього свідомо поставитися і не перетинати державний кордон у зв'язку з тим, що з української сторони він закритий. Збираймо ягоди у наших рідних лісах. Чіткі зони за рішенням ради оборони області вже доведені до вас. Лише у деяких громадах це заборонено. В інших лісах Рівненщини збір ягід дозволений», — сказав Коваль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні