В Україні з 6 грудня діятимуть нові правила карантину

4
-2
В Україні з 6 грудня діятимуть нові правила карантину
В Україні від сьогодні, 6 грудня, почали діяти нові правила карантину. Раніше про це розповідала заступниця міністра охорони здоров‘я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Про це повідомляє УНІАН.

«З понеділка, 6 грудня, в Україні почнуть діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. У першу чергу, вони торкнуться невакцинованих українців», - зазначила міністерка.

Згідно з новими правилами, відвідувати громадські заклади у «жовтій» зоні зможуть лише ті, хто отримав хоча б одну дозу щеплення проти коронавірусу та має відповідний документ: «жовтий» ковід-сертифікат чи довідку форми 063/о.

«Ця ж норма буде поширюватися й на співробітників громадських закладів - для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти коронавірусу. Водночас, як і раніше, для відвідування громадських закладів можна буде використовувати й негативний тест, який чинний 72 години, або сертифікат про одужання», - зазначила жінка.

Також для роботи та відвідування громадських закладів у «червоній» зоні підійде лише сертифікат про проходження повного курсу вакцинації проти коронавірусу, негативний тест або сертифікат про одужання.

Також, з 6 грудня, термін «жовтих» ковід-сертифікатів буде зменшено, він становитиме 30 днів.

«Ми спостерігаємо тенденцію, коли люди, отримавши першу дозу вакцини, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби та її наслідків. Тож із 6 грудня усі громадяни, в яких від дня отримання першої дози сплине 30 днів, використовувати «жовтий» ковід-сертифікат не зможуть», - наголосила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не робив і не робитиму вашої вакцини!!! Ще хоть 10 придумуйте!!! Після першої мало поздихали,давай другу коли,а потім давай третю! Поки не зменшиться населення ,так і будуть колоти!
Відповісти
Не нервуй. Не хочеш - не треба. Тільки не демонструй свій переляк на всю область. Просто визнай, що ти керуєшся не неспростовними аргументами, а переляком. Таке з дорослими людьми часто трапляється. У всьому світі значна частина людей настільки налякана Ковідом, що боїться або зневажає все, що з ним пов'язано: захисні маски, правила гігієни, вакцину. Ці речі в їх свідомості є уособленням смерті від Ковіду.
Відповісти
Дурнішим не станеш
Відповісти
повідомлення. Ніколи не думав, що в нас так багато переляканих, однодумців Гени. Просто колективний переляк замість колективного імунітету. Але то тимчасове явище. Когось змусять обставинами, хтось сам зрозуміє і заспокоїться. Бо вакцинація теперечки буде проводитись щороку, аби ще якась не додалась. А з роками перелякані заспокояться. Особливо ті, хто втратить близьких, особливо, якщо вони помруть через те, що перелякані їх заразили.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні