США залишає за собою право відповіді на агресію РФ

0
9
США залишає за собою право відповіді на агресію РФ
США готові взаємодіяти з РФ в деяких областях, зокрема в переговорах по Ірану. Про це заявила на брифінгу 4 травня прессекретарка Білого дому Джен Дженніфер Псакі. Стенограма її виступу опублікована на сайті відомства, повідомляє Гордон.

Незважаючи на готовність до співпраці, США залишають за собою право притягувати Росію до відповідальності в разі агресивних дій і риторики, заявила Дженніфер Псакі.

"У наших відносинах з Росією ми висловлюємо заклопотаність там, де це потрібно. Наприклад, ми вжили належних заходів у ситуації з Олексієм Навальним, або після втручання в президентські вибори", - продовжила вона.

Дженніфер Псакі зазначила, що Вашингтон посилає Москві чіткий сигнал про небажання ескалації "ні в риториці, ні в діях".

Новий виток кризи в російсько-американських відносинах почався після інтерв'ю президента США Джо Байдена, в якому він назвав президента РФ Володимира Путіна вбивцею і заявив, що той заплатить за втручання в американські вибори. За даними американської розвідки, Росія проводила кампанію по дискредитації Байдена під час виборів у 2020 році і її особисто санкціонував Путін.

У березні-квітні США ввели кілька пакетів санкцій проти РФ за отруєння і переслідування Навального і втручання в американські вибори. Також США вирішили вислати з країни 10 співробітників російського посольства у Вашингтоні. За даними Білого дому, серед них є представники російських спецслужб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні