Генерал США зробив гучну заяву про війну в Україні

0
Генерал США зробив гучну заяву про війну в Україні
Росія не має наміру зупинятися на Україні та активно шукає союзників для своїх загарбницьких цілей. Кремль намагається заручитися підтримкою Китаю, Ірану й КНДР.

Про це заявив командувач Європейського командування США (EUCOM) генерал Крістофер Каволі в Конгресі США, пише Укрінформ.

"На Європейському театрі ми переживаємо, якщо м’яко сказати, складні часи", - зазначив американський командувач під час слухань у Конгресі.

За його словами, Росія веде жорстоку та неспровоковану війну, яка спустошує Україну. Він зауважив, що російські окупанти завдають руйнувань та людських жертв, яких в Європі не бачили з часів Другої світової війни.

"Росія звертається до Китаю, Ірану й Північної Кореї за підтримкою своєї кампанії проти України. Ці країни формують взаємопов’язані стратегічні партнерства у прагненні кинути виклик існуючому порядку", - сказав Каволі.

Генерал наголосив, що така поведінка Кремля суперечить національним інтересам США та є загрозою для міжнародної безпеки.

"Росія не демонструє ознак для припинення (агресії - ред.) та не має наміру зупинятися на Україні. Росія є хронічною загрозою", - зауважив Каволі.

Командувач розповів, що Європейське командування США посилює позиції стримування у всій Європі, зокрема, шляхом розгортання додаткових військових сил, модернізації інфраструктури та розширення резервів. Також він заявив, що Україна залишається майже повністю залежною від зовнішньої підтримки для продовження боротьби проти Росії.

"Важкість цього моменту неможливо переоцінити. Якщо ми не будемо підтримувати Україну, Україна може програти", - наголосив генерал.

Щоб допомогти Україні вистояти, генерал Каволі закликав Конгрес прийняти законопроєкт, який містить додаткове фінансування для України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні