У Луцьку історичний будинок 17-го століття руйнується через відсутність єдиного господаря

3
-4
У Луцьку історичний будинок 17-го століття руйнується через відсутність єдиного господаря
Історичний будинок 17-го століття по вулиці Йова Кондзелевича, 5, де розташований музей Луцького братства, перебуває на балансі трьох структур, що значно ускладнює проведення там необхідних реставраційних та ремонтних робіт.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла завідувачка Музею історії Луцького братства відділу Волинського краєзнавчого музею Олена Бірюліна.

Як ми вже писали, будинок братства за адресою Йова Кондзелевича, 5 перебуває у незадовільному стані через постійне підтоплення підвалу. Однак, вирішити цю проблему нелегко.

"Справа у тому, що будинок є пам'яткою національного значення. Він датується приблизно 17 століттям. У підвалі будівлі вже давно стоїть вода. Але розпочати якісь роботи важко, бо будинок перебуває на балансі аж трьох відомств. Частиною будинку, де мешкають люди і є 8 квартир, опікується ЖЕК. Нежитлові приміщення і підвали перебувають на балансі адміністрації історичного заповідника. Ще однією частиною володіє єпархія ПЦУ. І через те, що відсутній один господар, дуже важко провести роботи з ліквідації підтоплення і приведення пам'ятки у належний стан", - зазначила у коментарі Олена Бірюліна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всіх трьох керівників викликати "на килим",і нехай скидаються на ремонт, або...
Відповісти
Або поцілуєте всіх трьох у дупу.
Відповісти
Нахуя та влада міста разом з головою Поліщуком,яка не здатна вирішити таке просте питання?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні